Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Síró Mohameddel a címlapon jelenik meg szerdán a Charlie Hebdo

Központ január 13, 2015 Külföld

A címlapon látható majd a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra a Charlie Hebdo szerdán megjelenő legújabb számában, ami szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett.

jesuis
A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération, amely szerkesztőségében kaptak helyet a Charlie Hebdo munkatársai a múlt heti véres merénylet után.
A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta a “Je suis Charlie” (Én vagyok Charlie) feliratú táblát tart a kezében. Az iszlám vallásalapító szomorú képet vág, és egy könnycsepp csordul ki a szemén. A karikatúra felett “Minden megbocsátva” felirat látható.

A hetilap legújabb példánya szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. Mint a lap kiadója közölte hétfőn, hogy az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldalassal szemben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 511

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.