Központ
2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
Havazás
Vasárnap
Havazás
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Havazás
Kedd
Havazás

Stephen Hawking besegít egy földönkívülieket kereső milliárdosnak

Központ július 21, 2015 Külföld

Stephen Hawking világhírű brit fizikus is segít a Földön kívüli élet keresésében: csatlakozott Jurij Milner orosz milliárdos Breakthrough Initiatives projektjéhez.

Stephen Hawking

Az orosz vállalkozó hétfőn jelentette be, hogy 100 millió dollárt, vagyis 28 milliárd forintot költ arra a kutatásra, melyben az általa kiválasztott tudósok figyelik a rádiójeleket, hátha az univerzum intelligens lényeinek nyomára akadnak. A Facebookba és más nagy reményű startupokba befektető orosz milliárdos szerint a Szilícium-völgy erejét és innovációs képességét hadba fogva át lehet kutatni az egész Tejútrendszert és még száz közeli galaxist is. “Nincs ennél nagyobb kérdés. Itt az idő, hogy támogassam a választ keresőket” – jelentette ki Hawking.

A világ legnagyobb teljesítményű teleszkópjainak használata mellett a vállalkozás igénybe veszi a Kaliforniai Egyetem SETI@home világméretű platformját, amelyben 9 millió önkéntes figyeli az eget és kutat élet után. A világ egyik legnagyobb szuperszámítógépe is a projekt rendelkezésére áll.

A kutatók szerint ezzel egy nap alatt gyűjthetnek annyi adatot, amennyit ezelőtt egy év alatt lehetett. “Valahol a világegyetemben talán intelligens lények nézik a mi fényeinket és tisztában vannak azzal, mit jelentenek” – mondta Hawking.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 204

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.