Központ
2020. február 17. hétfő, Donát

Stephen Hawking besegít egy földönkívülieket kereső milliárdosnak

Központ július 21, 2015 Külföld

Stephen Hawking világhírű brit fizikus is segít a Földön kívüli élet keresésében: csatlakozott Jurij Milner orosz milliárdos Breakthrough Initiatives projektjéhez.

Stephen Hawking

Az orosz vállalkozó hétfőn jelentette be, hogy 100 millió dollárt, vagyis 28 milliárd forintot költ arra a kutatásra, melyben az általa kiválasztott tudósok figyelik a rádiójeleket, hátha az univerzum intelligens lényeinek nyomára akadnak. A Facebookba és más nagy reményű startupokba befektető orosz milliárdos szerint a Szilícium-völgy erejét és innovációs képességét hadba fogva át lehet kutatni az egész Tejútrendszert és még száz közeli galaxist is. “Nincs ennél nagyobb kérdés. Itt az idő, hogy támogassam a választ keresőket” – jelentette ki Hawking.

A világ legnagyobb teljesítményű teleszkópjainak használata mellett a vállalkozás igénybe veszi a Kaliforniai Egyetem SETI@home világméretű platformját, amelyben 9 millió önkéntes figyeli az eget és kutat élet után. A világ egyik legnagyobb szuperszámítógépe is a projekt rendelkezésére áll.

A kutatók szerint ezzel egy nap alatt gyűjthetnek annyi adatot, amennyit ezelőtt egy év alatt lehetett. “Valahol a világegyetemben talán intelligens lények nézik a mi fényeinket és tisztában vannak azzal, mit jelentenek” – mondta Hawking.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 400

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.