Külföld

Súlyosbodik András herceg szexbotránya, a királyi család mindent cáfol

Két napon belül másodszor volt kénytelen cáfolni a brit királyi ház, hogy András yorki herceg, II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett lenne egy régóta húzódó amerikai gyermekszex-botrányban. Az ügyről egyre több gyanús részlet kerül nyilvánosságra.

andrasherceg
A Buckingham-palota vasárnap hivatalos közleményben szögezte le, hogy „minden alapot nélkülöznek” azok az állítások, amelyek szerint az 55 éves András herceg – aki az ötödik a brit trónutódlási sorban – bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére.

A közlemény szerint az udvar „a lehatározottabban cáfolja” ezeket az állításokat.

A Buckingham-palota már pénteken, az ügy nyilvánosságra kerülése után is kiadott egy nyilatkozatot. Ebben azt írták, hogy”kategorikusan valótlanok” azok az állítások, amelyek szerint a yorki herceg bármiféle „nem helyénvaló” kapcsolatba került volna kiskorúakkal.

Az ügy részletei azonban vasárnap elöntötték a brit sajtót, és a BBC udvari tudósítójának kommentárja szerint most már az a veszély fenyeget, hogy a botrány súlyosan károsítja a herceg és az egész brit monarchia megítélését.

András hercegről már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű forgalmazásáért.

Az ügy most azután került ismét a felszínre, hogy kiderült: Epstein ellen üzelmeinek egyik egykori áldozata polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon. A feljelentő – egy jelenleg 30 éves nő – szerint Epstein többször szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel.

A nő akkoriban 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint kiskorúnak számított.

A brit sajtó kiderítette, hogy a háromgyermekes Virginia Robertsről van szó, és a lapokban megjelent egy fotó is, amelyen András herceg látható a fiatal nővel, éppen egymás derekát ölelik át.

A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun vasárnapi kiadása, a The Sun on Sunday megszólaltatta Virginia Robertset, aki megerősítette, hogy 17 éves korában szexuális kapcsolata volt András herceggel. Hozzátette: „idővel” még több részletet fog nyilvánosságra hozni az ügyről, „de nem most”.

A The Sun on Sunday idézi az Epstein elleni rendőrségi vizsgálat aktáiból a börtönviselt amerikai pénzember egykori lakáját, aki elmondta: András rendszeresen vendégeskedett Epstein floridai villájában, és „medencepartikon” vett részt, „esetenként pucér hölgyek társaságában”.

A brit lapok értesülései szerint a brit uralkodó fiát Ghislaine Maxwell, az egykor jelentős magyarországi médiaérdekeltségekkel is bíró néhai brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya mutatta be Jeffrey Epsteinnek. A brit sajtó által látott rendőrségi iratok szerint Ghislaine Maxwell „szerezte be” Epsteinnek a fiatalkorú lányokat, akiket a később elítélt pénzember aztán híres és befolyásos személyiségeknek „kölcsönzött ki”.

A The Sunday Times szerint András herceg és Bill Clinton volt amerikai elnök is közbenjárt annak idején azért, hogy Epstein kedvező vádalku-feltételekkel mentesüljön a súlyosabb büntetés alól. A brit lap szerint ez kínos kérdéseket vethet fel, ha Clinton felesége, Hillary Clinton indul a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.