Központ
2017. október 22. vasárnap, Előd
Eső
Ma
Eső
Eső
Holnap
Eső
Eső
Kedd
Eső

Szakállt növesztett, ezért börtönt kapott

Központ március 31, 2015 Külföld

Hat év börtönre ítélt egy ujgur férfit Kasgarban a kínai bíróság, mert hosszú szakállt növesztett – jelentette a AFP francia hírügynökség a China Youth Daily kínai újság írása alapján.

szakall

A férfit a kínai igazságszolgáltatási rendszerben gyakran használt – az AFP szerint sejtelmes jelentésű – “viszálykeltés és rendzavarás” vádjával ítéltek hat év szabadságvesztésre. A 38 éves férfi feleségét pedig két év börtönbüntetéssel sújtották, mert az a muzulmánok körében használt “fejkendővel és burkával takarta arcát”.

A kínai hírlap helyi tisztviselőkre hivatkozva azt írta, a párt többször figyelmeztették, mielőtt bíróság elé vitték volna az ügyet. Hozzátették, hogy az év eleje óta több embert is elítéltek már a szakállra és a fejkendőkre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

A hszincsiangi kínai hatóságok egy éve próbálják a helyi muzulmán lakosságot arra “bátorítani”, hogy ne hagyják meg arcszőrzetüket, vagy ne viseljenek a vallásuknak megfelelő öltözetet. Ennek példája a 2014 augusztusi eset, amikor is Karamiban megtiltották a szakállas, illetve burkás személyeknek az utazást a buszon. 2014 áprilisában pedig a hatóságok pénzjutalmat ajánlottak azoknak az informátoroknak, akik a túlzott mértékű arcszőrzettel rendelkező szomszédjaikról tettek jelentést.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.