Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

Titokban temették el a Germanwings pilótáját

Központ június 30, 2015 Külföld

Csak közeli hozzátartozók és barátok voltak jelen Andreas Lubitz (27) temetésén.

lubitz

A 4U9525 számú Germanwings-járat halálpilótájának földi maradványait szombaton helyezték örök nyugalomra szülővárosában, a rajna-vidék-pfalzi Montabaurban, de gyászjelentését még a városka temetőjében sem tették ki, illetve nem is készült ilyen dokumentum.

Minderre csak most derült fény, jóllehet a regionális lap, a Rhein Zeitung csak egy rövid hírt közölt róla a hétfő reggeli számban. – Előre tudtunk a másodpilóta temetéséről, de úgy döntöttünk, csak egyetlen mondattal adunk hírt róla – magyarázta a főszerkesztő, Christian Lindner, és hozzátette: – Ily módon a családja és a barátai nyugalomban tudtak búcsút venni tőle – érvelt a főszerkesztő, aki ezzel arra is magyarázatot adott, hogy újságíró miért nem volt jelen a szertartáson.

A média kegyeletteljes bánásmódja érthető, hiszen Lubitz családtagjainak sem volt fogalma a férfi démoni tervéről, és együttműködőek voltak a hatóságokkal. Volt barátnője is készséggel beszélt a labilis férfiról, aki március 24-én 149 ártatlan embert vitt magával a túlvilágra a francia Alpokban. Azt is a hozzátartozók és ismerősök mondták el, hogy a német fapados légitársaság másodpilótája nem csak pszichés problémákkal küzdött. Tavalyi autóbalesete óta attól tartott, hogy leválhat a retinája, és elveszíti az állását. Időközben orvosa is igazolta, hogy 30 százalékkal leromlott a látása.

Szakértői vélekedés szerint ez a létbizonytalanságtól való félelem kapcsolta magasabb fokozatra Lubitz öngyilkossági hajlamát, amelyet korábban pszichiáter is diagnosztizált, de az orvosi titoktartás miatt nem tájékoztathatta a férfi munkaadóját, a Lufthansát. Lubitz sem közölte felettesével depressziós hajlamának súlyosságát.

Mint ismert, a francia hatóságok még csak a szétroncsolódott tetemfoszlányok felét tudták azonosítani, de Lubitz maradványainak azonosítása aránylag gyorsan megtörténhetett, hiszen miután a mellékhelyiségbe kilépő pilótát kizárta, csak ő tartózkodott az Airbus fülkéjében a Barcelonából Düsseldorfba tartó járaton. A szerencsétlenséget senki nem élte túl.

forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 521

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.