Központ
2020. július 13. hétfő, Jenő

Titokzatos hamueső hullott Washingtonban

Központ február 9, 2015 Külföld

Nagy vihar pusztított az elmúlt napokban az Egyesült Államok nyugati részén, a Washington államban található Walla Wallában pedig különösen mocskos, hamuszürke eső esett, írta az Index a CNN alapján.

hamueso

Többen is feltöltöttek képeket az internetre arról, hogy az eső után nagyon koszos volt az autójuk, nem is lehetett átlátni az üvegen. Az eső annyira mocskos volt, mintha egy sáros folyó ömlött volna a városra, számolt be a CNN.

A híroldal megpróbált utánajárni, mi okozta a rejtélyes hamuszürke esőt az Egyesült Államok nyugati partjainál. A CNN több feltevést is megvizsgált.

Lehet, hogy a januárban kitört kelet-oroszországi vulkán, a Sivelucs a felelős az esőért. Néhány nappal ezelőtt ugyanis több kilométer magas hamuoszlopot lövellt ki a Kamcsatkai-félszigeten fekvő vulkán. Ugyanakkor más, mexikói vulkánok is szennyezhették az esőt.

A híroldal szerint az sem kizárt, hogy az Oregonban és Idahóban pusztító erdőtüzekkel van összefüggésben a titokzatos eső. „Még nincs egyértelmű válasz” – nyilatkozta a meteorológia szolgálat illetékese.

Forrás: index

Share Button
Ennyien olvasták: 456

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.