Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Tunéziában halomra ölik a turistákat a szélsőségesek

Központ június 26, 2015 Külföld

Összesen tizenkilenc áldozata van annak a terrortámadásnak, melyet a Bardo Múzeumba betörő fegyveresek követtek el. Magyar állampolgár nincs az áldozatok között. A vízparton is gyilkoltak a fegyveresek.

tunezia

A Mosaique FM helyi rádió információi szerint brit, olasz, francia és spanyol áldozatai vannak annak a terrortámadásnak, amelyet a tunéziai parlament mellett álló múzeumba behatoló szélsőségesek követtek el. Meg nem erősített hírek szerint négy lengyel is van az áldozatok közt. A helyi biztonsági erők megölték a két támadót, de az akcióban meghallhatott egy rendőr is. Az egyelőre nem tudni, hogy kik követték el a támadást, de az Iszlám Állam az országból is toboroz híveket.

Pántos György nagykövet arról tájékoztatott, hogy a helyi hatóságok sem tudnak magyar áldozatról vagy sérültről. Magyar turistacsoport nem volt a múzeumban, amikor megtámadták azt – tette hozzá.

Sajtóhírek szerint két vízparti üdülőkomplexum ellen is támadást hajtottak végre szélsőséges fegyveresek. Az áldozatok többsége német és brit állampolgár volt, mivel a ramadán ideje alatt a helyiek nem járnak ki a strandokra. A biztonsági források arról számoltak be, hogy két Kalasnyikov gépkarabéllyal felfegyverkezett támadó volt. Az egyiket lelőtték a hatóságok, a másik elmenekült a helyszínről. Az egyik érintett hotel a spanyol RiU szállodalánc tulajdonában volt. A spanyol kormány válságtanácskozást hívott össze az eset miatt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 482

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.