Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Jégsörét
Kedd
Jégsörét
Jégsörét
Szerda
Jégsörét
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős

Tunéziában három év börtönre ítéltek hat fiatalt, mert melegek

Központ december 15, 2015 Külföld

Homoszexualitásuk miatt börtönbüntetésre ítéltek hat diákot hétfőn a tunéziai Kejruánban. Az elítéltek három év börtönbüntetést kaptak, mellékbüntetésként pedig utána öt évre kitiltották őket a városból. A hároméves börtönbüntetés a legsúlyosabb büntetési tétel, amelyet homoszexualitásért a tunéziai törvények kiszabhatóvá tesznek.

tunézia
A hat diákot szomszédaik jelentették fel, pár héttel ezelőtt vették őket őrizetbe, és elismerték, hogy “homoszexuális cselekményt” követtek el. Ügyvédjük közölte: fellebbez a “példátlanul szigorú” ítélet ellen. Az egyik elítélt számítógépén melegpornót is találtak. Ő ezért külön hat hónap büntetést is kapott szeméremsértésért.

Szintén védőügyvédjük mondta el, hogy a fiatalokat előzetes letartóztatásuk alatt végbélvizsgálatnak is alávetették, ami az ENSZ szerint kegyetlen, embertelen és megalázó eljárásnak tekintendő.

A Tunéziában a homoszexualitás büntethetőségének eltörléséért küzdő Nap Szövetség nevű civil szervezet elítélte az ítéletet. A szervezet arra hivatkozik, hogy az ország új alkotmánya szerint az állam garantálja állampolgárai magánéletének védelmét. A szervezet tagjai az elmúlt hónapokban több fenyegetést is kaptak.

A tunéziai belügyminisztérium illetékese a bírálatokra úgy reagált, hogy a hatóságok feladata a hatályos törvények betartatása.
Szeptemberben homoszexualitása miatt egy másik fiatal férfit egy év börtönre ítéltek Szúszában. Ő is fellebbezett, s jelenleg szabadlábon várja a másodfokú ítéletet.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 261

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.