Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Végeztek az iszlamisták a kanadai turistával

Központ április 26, 2016 Külföld

John Ridsdelt három másik társával együtt még szeptemberben rabolták el a Fülöp-szigeteken. A 68 éves férfi kivégzését Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „hidegvérű gyilkosságnak” nevezte.

canadians-philippines-kidnapping

John Ridsdelt és a többi turistát tavaly az Abu Sayyaf nevű, a Fülöp-szigetek délnyugati részén működő, szélsőséges iszlamista csoport rabolta el. Váltságdíjat követeltek a férfiért, de a határidő lejárt, és az iszlamisták pedig kivégezték a kanadait. Az országhoz tartozó, egy távoli szigeten találták meg a testről leválasztott fejét. Bár minden bizonnyal az Abu Sayyaf áll a gyilkosság mögött, a tettet egyelőre a fegyveresek nem vállalták magukra – írja a BBC.

Ridsdel mellett a szintén kanadai állampolgár Robert Hall, Hall Fülöp-szigeteki felesége, Marites Flor, és a norvégiai Kjartan Sekkingstad került az iszlamisták fogságába. Ők később feltűntek a radikálisok egy videójában, amelyben elengedésükért könyörögnek. A videóban az elrablóik üzenete is világossá vált: mind egyes túszukért, fejenként több millió dollárt követeltek.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt mondta, a többi túsz biztonságát nem veszélyeztetheti azzal, hogy további információkat oszt meg az üggyel kapcsolatban.

Az Abu Sayyaf az 1990-es években vált ki az al-Kaidából, és egy független iszlám tartomány kivívásáért harcolnak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 390

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.