Központ
2020. július 09. csütörtök, Lukrécia

Volt szépségkirálynőt csukhatnak le a török elnök kritizálásáért

Központ február 25, 2015 Külföld

Merve Büyüksarac, a Miss Turkey szépségverseny 2006-os győztese két év börtönnel néz szembe, amiért a közösségi médiában kritizálta Recep Tayyip Erdogan török elnököt – jelentette be a modell ügyvédje szerdán.

merve

Egy isztambuli ügyész követeli, hogy a volt szépségkirálynőt vádolják meg köztisztséget viselő személy sértegetésével – közölte Emre Telci ügyvéd. Az eljárás megkezdéséről bíróság fog dönteni.

Merve Büyüksaracot múlt hónapban vették őrizetbe, amiért az Instagram közösségi portálon megosztott egy szatirikus hangvételű verset. Az egykori szépségkirálynő tagadja, hogy inzultálta volna az elnököt.

Nem ő az első személy, akit Erdogan sértegetésével vádolnak meg, miközben sokan attól tartanak, Törökország tovább sodródik a tekintélyelvű kormányzás felé.

Az elmúlt években a kis-ázsiai államban megnyirbálták a média szabadságát, lecsaptak a kormányzattal kritikus hangvételű megnyilvánulásokra a közösségi médiában, és több száz embert fogtak perbe, amiért kormányellenes tüntetésekben vettek részt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 513

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.