Központ
2020. augusztus 06. csütörtök, Berta, Bettina

18 éves lányt rontott meg a 47 éves lelkész

Központ november 5, 2013 Kávé mellé

18 éves lányt rontott meg a 47 éves lelkész

Egy 18 éves lányt csábított el egy 47 éves, nős lelkész, a férfit 8 évre száműzték az egyházból.

 

Paul Meier (47) abból a hittan csoportból szemelte ki áldozatát, amelyet ő vezetett az anglikán egyház helyi gyülekezetének fiataljai számára. A Sussex megyei Storrington faluban találkoztak, és a kezdeti vonzalomból 8 hónapos, titkos viszony lett. Az affért a férfi kezdeményezte, annak ellenére, hogy nős volt és két gyermek apja. Sőt, a házaspár legalább hat éve jó barátságban volt a tinilány szüleivel – írja a Daily Mail.

Egy idő után a feleség megérezte, hogy valami nincs rendben. Nem tudott a férje házasságon kívüli kapcsolatáról, de aggódva figyelte, mennyi figyelmet szentel férje a tinédzsernek. Nem sokkal később a tinilány elvesztette lelki egyensúlyát: nem bírta a titkolózással járó lelki megterhelést, és pszichiátriai osztályra került. Egyebek mellett szándékosan megsebezte magát, illetve furcsán viselkedett, például kizárta a családját a házukból – írja a lap.

Meier egy idő után  bevallott mindent a feleségének, Saskiának. Azt mondta neki, hogy véget akar vetni a házasságnak, és a tinilányt választja, vele akar élni ezután.

A lelkészt a botrány kipattanása után felfüggesztették, majd elbocsátották; akkoriban egyébként már egy másik parókián, a kenti Horsmonden faluban szolgált. Az egyház fegyelmi bizottsága múlt héten hozott határozatában elítélte Meiert, akit 8 évre kizártak a felekezetből; a férfi elismerte, hogy súlyos kötelességszegést követett el.

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 307

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.