Központ
2020. augusztus 14. péntek, Marcell

184 év után megfürdött Jonathan!

Központ március 23, 2016 Humor, Kávé mellé

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.

TORTOISE-TWO_3185761b

Az Egyesült Királysághoz tartozó Szent Ilona-szigeten élő hüllő mosdatását Joe Hollins helyi állatorvos végezte luffaszivaccsal, puha kefével és orvosi szappannal – tudósított a The Daily Telegraph online kiadása.
A nyugtatók hatása alatt Jonathan békésen rágcsálta a füvet, míg az orvos levakarta teknőjéről a majdnem két évszázad alatt rárakódott iszapot és madárürüléket. Hollins azért használt orvosi szappant, mert annak nincs maró hatása. Vigyázott, hogy a puha szivacs és a kefe meg ne sértse az óriásteknős páncélját. Az egyórás fürdetésnek nem orvosi oka volt, Jonathant a brit uralkodóház egyik tagjának májusi látogatására készítették elő. Egy hónappal ezelőtt az óriásteknősnek speciális, magas kalóriatartalmú étrendet írtak elő, mert egészsége romlani kezdett. Jonathan akkor lett a világ legidősebb állata, amikor az előző csúcstartó, Harriet, egy galápagosi óriásteknős 2005-ben Ausztráliában elpusztult.

forrás: mti, telegraph

 

Share Button
Ennyien olvasták: 520

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.