Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

26 kilós a világ legsoványabb nője

Központ november 12, 2013 Kávé mellé

26 kilós a világ legsoványabb nője

A 24 éves Lizzie Velasquez olyan betegségben szenved, ami bárki életét tönkretette volna, de ő kitart, és napi hatvanszor eszik.

 

Az 1,57 méter magas Lizzie testsúlya csupán 26 kilogramm. A legtöbb hasonló esettel ellentétben a texasi lány nem anorexiás, hanem egy nagyon ritka betegségben szenved, az egész világon mindössze két sorstársa van.

A betegségnek se neve, se gyógymódja nincs, tünete abból áll, hogy a beteg egyszerűen nem tud tömeget növelni. Ennek következménye, hogy muszáj naponta hatvanszor, vagyis húszpercenként egyen, hogy életben maradjon.

Minden baja ellenére Lizzie semmit sem szeretne változtatni magán, és motivációs előadói munkájára koncentrál. „Nagyon sok évbe telt, hogy elfogadjam magam ilyennek, és, hogy egyáltalán tükörbe tudjak nézni. Most már nem szeretnék változni, csak azért, hogy elfogadjon a világ” – magyarázta.

A rendkívül alacsony testsúlya miatt a lány egyik szemére megvakult, és a másikra sem lát jól, de ez sem szegte kedvét: már két sikerkönyvet írt, és évente mintegy 200 motivációs előadást tart.

Forrás: manna.ro, click.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 623

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.