Központ
2020. február 18. kedd, Bernadett

A petevezetékét vették ki a vakbele helyett, belehalt

Központ június 12, 2013 Kávé mellé

A petevezetékét vették ki a vakbele helyett, belehalt

A terhes Maria De Jesust (32) súlyos vakbélgyulladással szállították kórházba, ahol egy fatális orvosi műhiba miatt életét vesztette.

 

A szerencsétlenül járt brit asszonyt a kórházba szállítást követően azonnal megműtötték. Rutineljárás lévén sebész gyakornokok operálták, akik súlyos orvosi műhibát követtek el: vakbele helyett véletlenül a petevezetékét vették ki.

Erre azonban csak 19 nappal később jöttek rá, mikor Maria elvetélt, és kínzó hasi fájdalmakkal visszatért az egészségügyi központba. Addigra perforált a vakbele, sokkot kapott, és a műtőasztalon meghalt.

Az eset 2011-ben történt, a per azonban még most sem zárult le. A nő férje nyolc egészségügyi dolgozót perelt be, szerinte mindegyikük vétkes felesége halála miatt. Köztük a műtétnél szintén jelen lévő figyelmetlen szakorvos, aki nem vette észre a gyakornokok hibáját.

„A feleségem halála megelőzhető lett volna, ebben biztos vagyok. Mire rájöttek, mennyire súlyos a helyzet, addigra késő volt. Vállalják a felelősséget a tettükért!” – mondta a napokban a Mirror című lapnak Adelino De Jesus.

Forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 317

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.