Központ
2020. február 19. szerda, Zsuzsanna

A világ legdrágább éttermei 2015-ben

Központ július 15, 2015 Kávé mellé

Jó nagy malacperselyben kell gyűjtögetni az eurókat, dollárokat és fontokat, ha fel akarunk iratkozni a világ legdrágább vendéglátóhelyei közül valamelyiknek a várólistájára. Igaz, különleges élményekre számíthatunk.

etterem

A Conde Nast Traveller 2015-ös top 10-es listáját  az avantgarde konyhai őrületeiről híres Paco Roncero két Michelin-csillagos séf által jegyzett ibizai Sublimotionvezeti. Alkalmanként mindössze 12-en foglalhatnak helyet nála, az ellátásról és a kényelemről  25 fős személyzet gondoskodik a multimédiás vendéglátóhelyen, ahol a 20 fogásos menüsor minden tételéhez más-más fény-és hangeffektus dukál. Mindezt 1500 euróért próbálhatjuk ki.

Sublimotion vacsora fény-és hangeffektusokkal

A kiotói Kitcho-ban  Kunio Tokuoka 600 dolláros menüsorai tulajdonképpen teaceremóniákra épülnek. New York legdrágább éttermében, a Masa-ban 450 dolláros vacsoramenüvel bizonyítja Masa Takayama séf, hogy milyen az  egyszerűség és a tökéletesség felső fokon. A párizsi Restaurant Le Maurice Alain Ducasse a Dorchester Hotelben a versailles-i kastélyok pompájával vetekszik, tulajdonképpen nem is annyira arisztokratikus árakkal. Legszerényebben már  85 euróból is megkóstolhatunk egy fogást, de jóllakni biztos nem fogunk…, ahhoz a 380 eurós menüt kell választanunk.  A Maldív-szigeteki Ithaa Undersea  a világ első víz alatti étterme, ahol az üvegfalak között egyszerre 14-en dönthetik el, a tányérra koncentrálnak-e, vagy az asztalnál ülve búvárkodnak. Az ebédmenü 195, a vacsora 320 dollár. A top-lista ötödik helyén a világ legjobb női séfjének, Anne-Sophie Pic-nek a családi tulajdonában álló három Michelines étterme áll, 110-320 eurós degusztációs menüivel.

A mezőny második felében, amint arról a listát átvevő turizmus.com  még beszámol, New York-i, londoni, tokiói  lelőhelyek kulináris ritkaságokkal.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.