Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

A zsebben tartás is nagyon merítheti a mobilt

Központ október 14, 2012 Kávé mellé

A zsebben tartás is nagyon merítheti a mobilt

Kevesen gondolnák, hogy a zsebben tartás is gyorsan merítheti az akkumulátort. Pedig akad rá példa: egy teória szerint a Nokia legújabb csúcsmobiljában például a túlságosan is érzékeny kijelző lehet a hibás, ami a zsebben is érintést érzékel, a windows phone-os telefonok pedig nem veszik észre, hogy zsebben vannak, így felkapcsolják a kijelzőt.

 

A JDP Pocketware nyílt levelet írt a Nokiához, melyben arra kérik a céget, hogy tegyen valami a Lumia 920 csúcsmodell üzemidős problémája ellen. Elméletük szerint a készülék egy apró véletlen, egy túl érzékeny hardver és egy szoftveres megoldás összegének köszönhetően merül le sokszor pár órán belül.

Ha a Lumia 920 bekapcsoló- vagy kamerás gombja megnyomódik, akkor a mobilon aktiválódik a lezárt állapotban lévő kijelző. Ez néhány másodpercig aktív, majd ha a telefon nem észlel semmilyen felhasználói tevékenységet (érintést), akkor a kijelző kikapcsol – a folyamat bármelyik érintőkijelzős telefon esetében így működik. A Nokia Lumia 920 képernyője viszont, úgy tűnik, túlságosan is érzékeny. Így ha a telefon például a zsebünkben van, ahol valamelyik fizikai gomb véletlenül benyomódik, akkor az aktiválódó kijelző soha nem kapcsol ki, ugyanis az érintőképernyő minden érintést, így a nadrágunkét is felhasználói tevékenységnek vél. Az aktív kijelző pedig pár órán belül teljesen lemeríti az akkumulátort.


A nyílt levél megfogalmazói szerint a probléma egy szoftverfrissítéssel könnyen megoldható: csupán arra van szükség, hogy – más mobilos operációs rendszerekhez hasonlóan – a Windows Phone 8-ba, vagy legalábbis az érzékeny képernyős Lumia 920 szoftverébe is bekerüljön az a korlátozás, hogy ha a telefon távolságérzékelője közeli felületet (pl. zsebet) észlel, a kijelző ne kapcsoljon be a véletlen érintésekre.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 308

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.