Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Az ágy, ami megszünteti a horkolást

Központ április 11, 2016 Kávé mellé

Bár a pihentető alvás nemcsak lelki, élettani szempontból is az egyik legfontosabb tényező, egy kényelmetlen ágy miatt az egész éjszaka egy kínszenvedés lehet. Az okoságyat készítő cég a Kickstarteren kezdte el összegyűjteni a gyártáshoz szükséges tőkét – 50 ezer dollárt –, amiből 15 ezer már az első napon összejött, azóta pedig a pénz kétszerese is összejött az előrendelésekből.

article-2596190-1CCA9D2700000578-576_634x369

Az ágy szinte minden négyzetcentimétere telefonról vezérelhető, és különleges funkciókkal bír. A felszín alatt levegővel felfújható gömbök kaptak helyet, aminek köszönhetően a felhasználó az ágy bármelyik részét leeresztheti és felfújhatja attól függően, hogy hogy kényelmes számára a fekvés.

A hozzá tartozó alkalmazással a vibrációs masszázst is beindíthatjuk, a beépített légszivattyúnak köszönhetően pedig az ágy képes a szobában lévő levegő segítségével felmelegíteni, vagy lehűteni a matracot. Ez kapott egy speciális szenzort is, ami észleli, ha a rajta fekvő ember az éjszaka közepén felébred, majd felkapcsolja az ágy aljába épített lámpákat. Ha a tulajdonosa újra lefekszik, ugyanez a funkció kapcsolja le a fényt.

A matrac legérdekesebb része azonban nem is ez, hanem a speciális horkolásérzékelő rendszer. A beépített érzékelőknek köszönhetően az ágy hallja, hogy a rajta fekvő horkol, a párna alá épített motor segítségével a matrac arrébb mozdítja az illető fejét, így szüntetve meg a horkolást.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 638

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.