Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Az autópálya leállósávjában tartanak tornaórát

Központ október 7, 2013 Kávé mellé

Az autópálya leállósávjában tartanak tornaórát

Az épületek közé beszorított tanintézményben nincs tornaterem, a korábbi iskolaudvaron pedig lakóházat húztak fel.

 

A Guizhou tartományban található Guiyang városának egyik iskolája a Xingguo általános iskola, amelybe jellemzően a vidékről a városba települt szegény emberek gyermekei járnak.

Az épületek közé beszorított tanintézményben nincs tornaterem, a korábbi iskolaudvaron pedig lakóházat húztak fel, és elérhető közelségben sincs olyan közterület, ahol gyermekek csoportja tudna testnevelést végezni. Az iskolaigazgatónak figyelmeztetést küldtek a felettesei, miszerint ha nem tartja meg a kötelező testnevelés-órákat, bezárják az iskolát.

Ő pedig nem szeretné elveszíteni az állását és az oda járó gyermekek családjainak is nagy megterhelést jelentene a gyermekek utazásának megoldása, így az 56 éves Manchu Ni véleménye szerint a kisebb rosszat választotta, amikor úgy döntött, hogy az iskola melletti autópályán tartsák meg a tornaórákat. A veszély minimalizálása végett csúcsforgalmi időszakon kívül tartják a testnevelésórát a leállósávban, több tanár felügyeletével viszik ki oda a gyermekeket, akik aztán jellemzően ide-oda futkosnak, hiszen másra nincs nagyon lehetőségük.

Forrás: kiskegyed

Share Button
Ennyien olvasták: 275

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.