Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Az olívaolaj a karcsúság titka?

Központ március 18, 2013 Kávé mellé

Az olívaolaj a karcsúság titka?

Az olívaolaj aromás ételek fogyasztása elősegítheti a fogyókúra hatékonyságát, állapították meg osztrák és nemét kutatók tanulmányukban. Eszerint az olívaolaj aromája csökkentheti az éhségérzetet, miközben a jóllakottság érzése is tovább tart. A müncheni és a bécsi egyetem kutatói szerint az olívaolaj szaga teltségérzetet ad – írja a Mediafax hírügynökség a Daily Mailre hivatkozva. 

 

A vizsgálatban résztvevő önkéntesek csoportokra osztva három hónapig teszteltek különböző zsíros és olajos ételeket. A szokásos diétás étrendjük mellett naponta 500 gramm joghurtot is fogyasztottak, amelyekhez különböző zsíros és olajos anyagokat adtak hozzá: olívaolajat, repceolajat, szalonnát és vajat. 

Az összevetésből az derül ki, hogy akiknek olívaolajat tettek a joghurtjába, általában kevesebb kalóriát fogyasztottak. Emellett nagyobb volt a vérükben a szerotonin szint, amely a jóllakottság érzését kelti. A kutatók szerint ez az olívaolaj egyedi ízének és szagának köszönhető, amely más zsírokban és olajokban nem található meg. A szakemberek szerint, aki olívaolaj aromával ízesített joghurtot eszik, az naponta átlagosan 200 kalóriával kevesebbet fogyaszt, mivel hosszabb idei érzi jóllakottnak magát.

Forrás: mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 342

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.