Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Bármit megtanulhatunk lenyelve egy tablettát

Központ október 15, 2014 Kávé mellé

Nicholas Negroponte, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatója szerint 30 éven belül megtörtnhet az, hogy egy tablettát bevéve egy teljes nyelvet vagy bármilyen más tudásanyagot a magunkévá tegyünk. A szakember szerint a tabletta bevételekor annak összetevői és az információk a véráramba kerülnek, majd a vér közvetítésével jutnak el az agyba, ezáltal az illető megszerzi a teljes tudásanyagot bármilyen erőfeszítés nélkül – számol be mediainfo.hu.

tabetta

Az oldalon megjelent összefoglaló szerint számos tudós erősítette meg Negroponte állítását, miszerint ez valóban lehetséges lesz harminc éven belül. A Harvard kutatóinak már tavaly sikerült kémiai szerekkel az agy tanulási képességeit úgy fokozni, hogy például az abszolút hallás is tanulható vált.

A mediainfo.hu kiemeli, hogy Nicholas Negroponte jóslatait igen komolyan kell venni, hiszen ő volt az, aki már 1984-ben megjósolta, hogy az egér helyett a jövőben az ujjunkat használjuk majd az elektronikus eszközök kezelésére. E jóslat valóra válására például 23 évet kellett várni, az iPhone 2007-es bemutatásásig.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 332

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.