Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Csupán az év 61 napjában érezzük magunkat igazán jól

Központ január 24, 2013 Kávé mellé

Csupán az év 61 napjában érezzük magunkat igazán jól

Egy évben az emberek csupán 61 napon érzik magukat igazán jól és csúcsformában. A hátralévő napokban pedig különböző betegségekben – náthában, megfázásban, izomlázban, izomgörcsökben, illetve egyéb, súlyosabb bajokban szenvednek.

 

Erre a megállapításra kutatók jöttek rá, akik azt is pontosan megmondták, melyik napon, melyik órában érezhetjük magunkat a legrosszabbul: természetesen hétfőn, 11.35 órakor. A kedélyünk csúcsán pedig szombaton, délkor lehetünk.

Évente az emberek átlagosan négyszer náthásodnak meg, vagy szenvedhetnek megfázás okozta panaszok miatt. És legalább ötször okozhat bosszúságot számukra a torokgyulladás és rekedtség. Összességében ez azt jelenti, hogy az emberek évente körülbelül 10 hónap alatt a valós képességeiken alul teljesítenek.

A kutatás – amelyet egyébként a Nagy-Britanniai Spire Bristol Hospital tudósai végeztek kétezer ember közreműködésével –, arra is rámutat, hogy négy közül egy személynek folyamatosan van valamilyen egészségügyi panasza: betegség, fejfájás vagy gyógyulásban lévő seb.

Továbbá, átlagosan az emberek kéthetente legalább egyszer rosszul érzik magukat. És évente körülbelül ötször szenvednek gyomorsav-túltengés miatt – derítették ki a kutatók.

A kórház tudósai szerint, meglepő, hogy az emberek oly rövid ideig érzik magukat jól. Ugyanis, aki valamilyen betegségre utaló tünetet észlel, megismételten, orvoshoz kellene fordulnia. Azonban a panaszokon sokszor segít a rendszeres alvás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a sportolás és mozgás, illetve az alkoholfogyasztás csökkentése – állítják a szakértők.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.