Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Döglött oroszlánt fektettek egy brit étterem fagyasztójába

Központ szeptember 15, 2014 Kávé mellé

Döglött oroszlánt fektettek egy brit étterem fagyasztójába

Oroszlán-tetemet találtak az élelmiszer-biztonsági ellenőrök egy állatkerthez közeli angliai étterem fagyasztóládájában, bár a Nyugat-Sussex-i egészségügyi vezető, Ian Brightmore ennél közelebbi információt nem árult el sem az étterem pontos helyéről, sem arról, hogy mikor találtak a nagyvadra. Az viszont biztos, hogy a csupasz állat ugyanabban a hűtőben volt, amelyben az étterem a vendégeknek szánt élelmiszereket is tárolta.

 

„Az élelmiszeripari létesítmény egy állatkert közelében volt, és a tulajdonos málhás kutyákat tart, nekik szánta élelemként az oroszlánt, amit az állatkert adományozott neki” – magyarázta a tisztiorvos aki mégsem záratta be az éttermet. Elmondta: bár felhatalmazásuk van rá, hogy a higiéniai szabályok megsértése esetén bezárják az éttermeket, első lépésként mindig inkább az együttműködés lehetőségét keresi, hogy a kifogásolt dolgokon javítsanak és ez általában működik is. Ha a higiéniai körülményeket nem tudják a megfelelő módon javítani, akkor ideiglenes bezáratásra kerülhet sor, míg a szükséges felújításokat elvégzi a tulajdonos – fejtette ki Brightmore.


Ezúttal úgy ítélték meg, hogy az oroszlán volt az egyetlen dolog, amiben az étterem megsértette a közegészségügyi szabályokat, ezért felszólították a tulajdonost, hogy távolítsa el és tisztítsa ki a fagyasztóládát, a legsúlyosabb szankcióra, azaz a bezárásra pedig már nem volt szükség – számolt be a Daily Mirror.

Forrás: ma.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 126

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.