Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Csütörtök
Köd
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Borbély László volt tanácsadóját

Központ március 8, 2016 Kávé mellé

A Szatmár megyei törvényszék alapfokon két-két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Borbély László volt környezetvédelmi minisztert megvesztegető vállalkozókat, illetve egy év felfüggesztett börtönbüntetésre Szepessy Szabolcsot, a miniszter egykori tanácsadóját – közölte hétfőn a bírósági ügyeket összesítő portál.

borbely
A korrupcióellenes ügyészség befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata meghamisításával gyanúsította Borbély Lászlót is, de az RMDSZ politikusa ellen nem indulhatott bűnvádi eljárás, mert a parlament két alkalommal is elutasította, hogy hozzájáruljon ehhez.

A vádhatóság korábbi közleménye szerint Borbély Lászlót azzal gyanúsították, hogy 2011-ben a miniszteri tanácsosa közvetítésével csaknem 200 ezer lej értékben fogadott el – lakásfelújításban nyújtott – ajándékot két üzletembertől.

A DNA korábbi közlése szerint Borbély egy tömbházlakás 20 ezer euró értékű felújítási munkálatainak fejében közbenjárt, hogy az országos vízgazdálkodási vállalat által megrendelt munkálatok kivitelezési szerződését a Szatmár megyei avasfelsőfalvi SC Lescaci Com nevű cég kapja meg.

A DNA azzal vádolta Ioan Ciocant, a Lescaci Com cég képviselőjét, hogy a miniszter tanácsosának közreműködésével megvásárolta Borbély László befolyását. A DNA szerint a lakásfelújítási munkálatokat a cége költségén valósította meg Ciocan annak érdekében, hogy megszerezze a miniszter befolyását az országos vízgazdálkodási vállalat bizonyos szerződéseinek elnyerésére. Emellett Ciocan azt is el szerette volna érni, hogy a már folyamatban levő munkálatok kifizetését kezelje prioritásként a vízgazdálkodási vállalat

Forrás: mti, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 280

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.