Központ
2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Borbély László volt tanácsadóját

Központ március 8, 2016 Kávé mellé

A Szatmár megyei törvényszék alapfokon két-két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Borbély László volt környezetvédelmi minisztert megvesztegető vállalkozókat, illetve egy év felfüggesztett börtönbüntetésre Szepessy Szabolcsot, a miniszter egykori tanácsadóját – közölte hétfőn a bírósági ügyeket összesítő portál.

borbely
A korrupcióellenes ügyészség befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata meghamisításával gyanúsította Borbély Lászlót is, de az RMDSZ politikusa ellen nem indulhatott bűnvádi eljárás, mert a parlament két alkalommal is elutasította, hogy hozzájáruljon ehhez.

A vádhatóság korábbi közleménye szerint Borbély Lászlót azzal gyanúsították, hogy 2011-ben a miniszteri tanácsosa közvetítésével csaknem 200 ezer lej értékben fogadott el – lakásfelújításban nyújtott – ajándékot két üzletembertől.

A DNA korábbi közlése szerint Borbély egy tömbházlakás 20 ezer euró értékű felújítási munkálatainak fejében közbenjárt, hogy az országos vízgazdálkodási vállalat által megrendelt munkálatok kivitelezési szerződését a Szatmár megyei avasfelsőfalvi SC Lescaci Com nevű cég kapja meg.

A DNA azzal vádolta Ioan Ciocant, a Lescaci Com cég képviselőjét, hogy a miniszter tanácsosának közreműködésével megvásárolta Borbély László befolyását. A DNA szerint a lakásfelújítási munkálatokat a cége költségén valósította meg Ciocan annak érdekében, hogy megszerezze a miniszter befolyását az országos vízgazdálkodási vállalat bizonyos szerződéseinek elnyerésére. Emellett Ciocan azt is el szerette volna érni, hogy a már folyamatban levő munkálatok kifizetését kezelje prioritásként a vízgazdálkodási vállalat

Forrás: mti, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 447

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.