Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Hózápor
Kedd
Hózápor
Jégsörét
Szerda
Jégsörét
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Egy növény vethet véget az elhízásnak

Központ május 27, 2015 Kávé mellé

Egy rangos szaklapban a Cellben jelent meg amerikai kutatók tanulmánya arról, hogy a latin nevén Tripterygium wilfordiinak hívott növényből készült koncentrátum (konkrétan a celastrol), amit a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használ, tényleg hatásos lehet a túlsúly ellen. Az eredményt egyelőre csak egereken bizonyították.

wiilfordi

A kutatók szerint a celastrol nevű kémiai összetevő az élelmiszerbevitelt nyolcvan százalékkal csökkenti, ami 45 százalékos súlyvesztést okoz, ráadásul mindezt gyorsan. „Ha a celastrol úgy működik emberekben, hogy egerekben, akkor hatékony lehet a túlsúly ellen” – nyilatkozta Umut Ozcan, a Harvard Medical School endokrinológusa, a tanulmány szerzője a Bussiness Insidernek.

A kutatók egy hétig adta celastrolt a túlsúlyos egereknek, akik ezután nyolcvan százalékkal kevesebbet ettek, a harmadik hét végére pedig 45 százalékkal kisebb lett a súlyuk, nagyrészt a zsírtartalékok elégetésével.

Ez a súlyleadás nagyobb, mint amit műtéttel el lehet érni. A celastrol ráadásul csökkentette a koleszterin szintjeit és javította a májfunkciókat is, ami csökkenti a szívpanaszok esélyét, a májzsírosodást és a kettes típusú cukorbetegséget, egyelőre egerekben.

Forrás: index

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.