Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Egy növény vethet véget az elhízásnak

Központ május 27, 2015 Kávé mellé

Egy rangos szaklapban a Cellben jelent meg amerikai kutatók tanulmánya arról, hogy a latin nevén Tripterygium wilfordiinak hívott növényből készült koncentrátum (konkrétan a celastrol), amit a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használ, tényleg hatásos lehet a túlsúly ellen. Az eredményt egyelőre csak egereken bizonyították.

wiilfordi

A kutatók szerint a celastrol nevű kémiai összetevő az élelmiszerbevitelt nyolcvan százalékkal csökkenti, ami 45 százalékos súlyvesztést okoz, ráadásul mindezt gyorsan. „Ha a celastrol úgy működik emberekben, hogy egerekben, akkor hatékony lehet a túlsúly ellen” – nyilatkozta Umut Ozcan, a Harvard Medical School endokrinológusa, a tanulmány szerzője a Bussiness Insidernek.

A kutatók egy hétig adta celastrolt a túlsúlyos egereknek, akik ezután nyolcvan százalékkal kevesebbet ettek, a harmadik hét végére pedig 45 százalékkal kisebb lett a súlyuk, nagyrészt a zsírtartalékok elégetésével.

Ez a súlyleadás nagyobb, mint amit műtéttel el lehet érni. A celastrol ráadásul csökkentette a koleszterin szintjeit és javította a májfunkciókat is, ami csökkenti a szívpanaszok esélyét, a májzsírosodást és a kettes típusú cukorbetegséget, egyelőre egerekben.

Forrás: index

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.