Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Eladó házak egy csésze kávé áráért

Központ augusztus 11, 2014 Kávé mellé

Eladó házak egy csésze kávé áráért

Egy euróért – azaz egy csésze kávé áráért – kínálja évszázados épületeit a 7200 lakosú szicíliai város, Gangi polgármestere. Az ajánlat vonzza az érdeklődőket.

     

 

A jelképes összegért cserébe a vásárlók elkötelezik magukat arra, hogy az épületeket helyreállítják. A restaurálás költségét házanként 35 ezer euróra becsülik.

Húsz házat kínálnak eladásra, és eddig ezek közel felére jelentkezett vevő Olaszország más részeiből éppúgy, mint az Egyesült Arab Emirátusokból.

A Palermóhoz közeli Gangi polgármestere, Giuseppe Ferrarello így igyekszik megmenteni a lakosait és épületeit veszítő kisvárost. A régi görögök által is lakott város mai központját 1300-ban építették. Gangiban a hetvenes években még több mint tízezren éltek, azóta azonban a lakosok száma folyamatosan csökken. Az elhagyott épületeket az összeomlás fenyegeti.

Nem ez az első ilyen kezdeményezés

Hasonlóan próbálta megmenteni a szintén szicíliai Salemi városát még 2011-ben Vittorio Sgarbi, az akkori polgármester és ismert olasz művészettörténész. Salemi az 1968-as földrengés után néptelenedett el, azonban az itt szintén egy euróért kínált épületeket a helyi ügyészség omlásveszélyesnek tartotta és leállította az adásvételt.

Egy euróért kínálják a házakat a 98 lakosú liguriai Carrega Ligurében is, ahol a vevőknek szintén saját költségükre kell helyreállítani a megvásárolt romos épületeket.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 340

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.