Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

élet-módi amelyben a pókerkönig végül szaunázást ígér

Központ szeptember 22, 2011 Kávé mellé

élet-módi 

amelyben a pókerkönig végül szaunázást ígér

Amikor az utazási iroda egyre türelmetlenebb alkalmazottjával kiegyeztek abban a bizonyos tiroli hotelben, Dzsessziék még nem tudták, hogy az elkövetkezendő napok mennyi kalandot rejtegetnek. Nem sokkal ezután, két hátizsák között szoruló hősnőnknek nem is igazán volt lelki ereje ilyesmiken ábrándozni, ti. a kanyarokra és a légzésre kellett az erőit összpontosítania. Persze, hogy eltévedtek. Aztán a helyes úton Zb bibliai ihletettségű ígéreteket ordítozott hátra, de kiderült, hogy a még ma velem leszel a paradicsomban nem a földi élet végét, hanem a földi Kánaánt jelenti – és a 17%-os emelkedőt. (Zb-nek ismét igaza lett.)

 

Éppen vacsoraidőben robbantak be, amikor is az előtér síri csendjében Zb elkezdte (játékosan) pofozgatni az egyik kitömött zergét, amire – természetesen – megjelent a recepciós. A tiroli népviseletben, kebleit enyhén mutogató fiatal lány hőseinket a pincérhez igazította, akivel miután mindent megbeszéltek németül, kiderült, hogy győri, és a második estétől fogva hordta a két erdélyi vendég asztalára a hely méregdrága pálinkáit, a ház ajándéka címszó alatt. Az ételekről csak annyit, hogy Dzsessziéknek a tulajdonos által lőtt szarvas húsát is volt szerencséjük megkóstolni fasírt formájában. A szarvasos ételköltemény legtetején egy virág díszelgett, amit Dzsesszi le is legelt, nyugtatgatva Zb-t, hogy ne aggódjon, léteznek ehető virágok is.

Másnap rákkoktél volt az előétel, amit Zb reggel korán le is mondott, de Dzsesszi az alpesi harmaton még erősnek és bátornak érezte magát. Estére kiderült, hogy elhagyták a fényképezőgépüket, ezért Zb visszarobogott a Krimml vízeséshez, hősnőnknek pedig egyedül kellett farkasszemet néznie a tányérjával. Sikerült mind a nyolc darab gyűrűsféregre emlékeztető állattal megbirkóznia, de a helyzet olyan forró volt, hogy egy-egy falatka során a villa a manduláját szinte súrolta. Aznap este, miután Zb üres kézzel jött haza, a Győri Pincér hősünket Pokerabendre (pókerestére) invitálta. Az illusztris eseményre másnap este került sor, és Zb, aki életében egy partit nem játszott végig, tönkreverte a tiroli szakácsot, a török kuktát (és mindenest), a bajor karbantartót, illetve a győri pincért. Hősnőnk – kissé szédelgő párjától – egy vaskagylóban bárddal széttört pálinkásüvegről is értesült, de az üvegből kiszedegetett és szájról-szájra járó gyümölcsdarabkák történetére már nem volt kíváncsi. És képzeljék, másnap megtalálták a fényképezőgépet! Az ajándéktárgyas boltban a tulajdonos találta meg a masinát, amit készségesen adott vissza. A gesztustól elérzékenyült hősnőnk könnyezni kezdett. Zb meg is hálálta a Romániában (sic!) elképzelhetetlen helyzetet.

Tudni kell, hogy a panzióban szauna is volt: egy az épületben, egy másik pedig a panzió melletti tó partján. Dzsesszi utóbbit próbálta volna ki szívesen. Ígéretet is kapott a pókerkirálytól, hogy az utolsó előtti napon időt szakítanak erre a földi örömre is. De a Großglockner látványút kihagyhatatlan állomásai végül ellehetetlenítették szaunázós terveiket, és – ahogy minden este – ismét a vacsoraidő utolsó negyedére értek vissza.

Majd otthon szaunázni fogunk, Pocok! – hangzott a vigasztalás.

 


Share Button
Ennyien olvasták: 687

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.