Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

Előkerült egy eddig soha nem látott, színes felvétel Marilyn Monroe ikonikus jelenetéről

Központ január 30, 2017 Kávé mellé

Néha tényleg érdemes hinni a nagy öregek régi történeteiben. Jules Schulback családja ugyanis évtizedeken keresztül hallgatta a sztorit egy bizonyos Marilyn Monroe-felvételről, amíg aztán egyszer a születésnapi bulikról készült felvételek között fel nem bukkant színesben a metró szellőzőrácsánál kacérkodó színésznő.

Évtizedekig legendák keringtek arról, hogy van egy soha nem látott felvétel is a Hétévi vágyakozás című film leghíresebb jelenetéről, amelyben Marilyn Monroe szoknyáját a metró szellőzőrácsából kiáramló levegő libbenti fel. A filmet rendező Billy Wilder stúdióban forgatta újra a jelenetet, és az utcán forgatott felvételekről úgy tűnt, örökre elvesztek.

Ennek okait mindig homály fedte: volt, aki szerint túl sok ember gyűlt össze az utcán, hogy megcsodálja a szexszimbólumot, emiatt lett túl zajos a felvétel, míg mások szerint magánéleti okai voltak a felvétel elvetésének. Aznap éjjel ugyanis Monroe akkori férje, Joe DiMaggio is kilátogatott a forgatásra, akinek egyáltalán nem tetszett, amit látott, és a felvételeket követő veszekedés után Monroe másnap benyújtotta a válókeresetet. A stáb és Monroe pedig nem akarta hergelni DiMaggiot azzal, hogy az utcai felvételt használja a filmben.

Jules Schulback azonban, aki kameráját addig csak házi felvételekre használta, ott volt a forgatáson, és később rengetegszer mesélte családjának a sztorit. Unokája, Bonnie Siegler és férje átkutatta a nagyapa rengeteg nyersanyagát, és a születésnapi buli felvétele között egyszer csak ott volt Marilyn Monroe az ikonikus jelenet forgatása közben. A nem mindennnapi sztorit a New York Times dolgozta fel, a lap egyelőre csak egy rövid videót tett közzé, azt nem tudni, a teljes, három és fél perces, filmtörténelmi jelentőségű anyag mikor kerülhet a nyilvánosság elé.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 480

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.