Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős

Előkerült egy eddig soha nem látott, színes felvétel Marilyn Monroe ikonikus jelenetéről

Központ január 30, 2017 Kávé mellé

Néha tényleg érdemes hinni a nagy öregek régi történeteiben. Jules Schulback családja ugyanis évtizedeken keresztül hallgatta a sztorit egy bizonyos Marilyn Monroe-felvételről, amíg aztán egyszer a születésnapi bulikról készült felvételek között fel nem bukkant színesben a metró szellőzőrácsánál kacérkodó színésznő.

Évtizedekig legendák keringtek arról, hogy van egy soha nem látott felvétel is a Hétévi vágyakozás című film leghíresebb jelenetéről, amelyben Marilyn Monroe szoknyáját a metró szellőzőrácsából kiáramló levegő libbenti fel. A filmet rendező Billy Wilder stúdióban forgatta újra a jelenetet, és az utcán forgatott felvételekről úgy tűnt, örökre elvesztek.

Ennek okait mindig homály fedte: volt, aki szerint túl sok ember gyűlt össze az utcán, hogy megcsodálja a szexszimbólumot, emiatt lett túl zajos a felvétel, míg mások szerint magánéleti okai voltak a felvétel elvetésének. Aznap éjjel ugyanis Monroe akkori férje, Joe DiMaggio is kilátogatott a forgatásra, akinek egyáltalán nem tetszett, amit látott, és a felvételeket követő veszekedés után Monroe másnap benyújtotta a válókeresetet. A stáb és Monroe pedig nem akarta hergelni DiMaggiot azzal, hogy az utcai felvételt használja a filmben.

Jules Schulback azonban, aki kameráját addig csak házi felvételekre használta, ott volt a forgatáson, és később rengetegszer mesélte családjának a sztorit. Unokája, Bonnie Siegler és férje átkutatta a nagyapa rengeteg nyersanyagát, és a születésnapi buli felvétele között egyszer csak ott volt Marilyn Monroe az ikonikus jelenet forgatása közben. A nem mindennnapi sztorit a New York Times dolgozta fel, a lap egyelőre csak egy rövid videót tett közzé, azt nem tudni, a teljes, három és fél perces, filmtörténelmi jelentőségű anyag mikor kerülhet a nyilvánosság elé.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 250

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.