Kávé mellé

Ennyiért vacsorázhatsz Vilmossal és Katalinnal

Ötvenezer dollárért vacsorázhat tizenöt meghívott – és gazdag – házaspár Vilmos herceggel, a brit trón várományosával és hitvesével, Katalin hercegnővel New Yorkban.

williamkate

A hercegi házaspár vasárnap rövid látogatásra indult az Egyesült Államokba. Vilmost hétfőn a Fehér Házban fogadja Barack Obama amerikai elnök, ám még ez előtt, New Yorkban a herceg és várandós neje zártkörű vacsorát ad módos vállalkozóknak és befektetési alapok igazgatóinak.

A fényes fogadással egybekötött rendezvény vendégeit – a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap beszámolója szerint – „arra kérik”, hogy legalább 50 ezer dollárral járuljanak hozzá a Royal Foundation nevű jótékonysági szervezet költségvetéséhez. Az alapítvány, amelyet Vilmos és Katalin, valamint Vilmos öccse, Harry herceg hívott életre 2009-ben, számos jótékonysági programot finanszíroz. Támogatja egyebek mellett a brit fegyveres erők szolgálatában megsérült brit katonák rehabilitációját, a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi beilleszkedését és a természetvédelmet.

A rendezvény házigazdája Sir Martin Sorrell, a világ legnagyobb reklám- és marketinghálózata, a londoni központú WPP vezérigazgatója, aki hatalmas manhattani lakosztályában látja vendégül a hercegi házaspárt és a pénzarisztokrácia meghívott előkelőségeit.

Nem ez Vilmos első hasonló célú túrája az Egyesült Államokban. Három éve, Kaliforniában lovaspólómeccset lehetett vívni Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fiával – fejenként százezer dollárért. Azon az eseményen több mint egymillió dollár gyűlt össze a Royal Foundation javára.

Vilmos és Katalin most először látogat együtt New Yorkba, és a mindössze kétnapos utazáson tíz eseményen vesz részt. Találkoznak mások mellett a Clinton házaspárral, megnéznek egy NBA kosármeccset, Katalin hercegnő pedig – mialatt férjét Washingtonban Obama elnök fogadja – a New York-i Harlem városrészben tesz látogatást rossz szociális helyzetű gyerekeknél.

Vilmos édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő is járt hányatott sorsú harlemi gyerekeknél 1989-ben. A Mail on Sunday értesülése szerint hamarosan Vilmos édesapja, Károly herceg is New Yorkba látogat, szintén abból a célból, hogy adományokat gyűjtsön jótékonysági alapítványai számára.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.