Központ
2017. október 23. hétfő, Gyöngyi
Eső
Hétfő
Eső
Eső
Holnap
Eső
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Ennyiért vacsorázhatsz Vilmossal és Katalinnal

Központ december 8, 2014 Kávé mellé

Ötvenezer dollárért vacsorázhat tizenöt meghívott – és gazdag – házaspár Vilmos herceggel, a brit trón várományosával és hitvesével, Katalin hercegnővel New Yorkban.

williamkate

A hercegi házaspár vasárnap rövid látogatásra indult az Egyesült Államokba. Vilmost hétfőn a Fehér Házban fogadja Barack Obama amerikai elnök, ám még ez előtt, New Yorkban a herceg és várandós neje zártkörű vacsorát ad módos vállalkozóknak és befektetési alapok igazgatóinak.

A fényes fogadással egybekötött rendezvény vendégeit – a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap beszámolója szerint – „arra kérik”, hogy legalább 50 ezer dollárral járuljanak hozzá a Royal Foundation nevű jótékonysági szervezet költségvetéséhez. Az alapítvány, amelyet Vilmos és Katalin, valamint Vilmos öccse, Harry herceg hívott életre 2009-ben, számos jótékonysági programot finanszíroz. Támogatja egyebek mellett a brit fegyveres erők szolgálatában megsérült brit katonák rehabilitációját, a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi beilleszkedését és a természetvédelmet.

A rendezvény házigazdája Sir Martin Sorrell, a világ legnagyobb reklám- és marketinghálózata, a londoni központú WPP vezérigazgatója, aki hatalmas manhattani lakosztályában látja vendégül a hercegi házaspárt és a pénzarisztokrácia meghívott előkelőségeit.

Nem ez Vilmos első hasonló célú túrája az Egyesült Államokban. Három éve, Kaliforniában lovaspólómeccset lehetett vívni Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fiával – fejenként százezer dollárért. Azon az eseményen több mint egymillió dollár gyűlt össze a Royal Foundation javára.

Vilmos és Katalin most először látogat együtt New Yorkba, és a mindössze kétnapos utazáson tíz eseményen vesz részt. Találkoznak mások mellett a Clinton házaspárral, megnéznek egy NBA kosármeccset, Katalin hercegnő pedig – mialatt férjét Washingtonban Obama elnök fogadja – a New York-i Harlem városrészben tesz látogatást rossz szociális helyzetű gyerekeknél.

Vilmos édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő is járt hányatott sorsú harlemi gyerekeknél 1989-ben. A Mail on Sunday értesülése szerint hamarosan Vilmos édesapja, Károly herceg is New Yorkba látogat, szintén abból a célból, hogy adományokat gyűjtsön jótékonysági alapítványai számára.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 190

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.