Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Érzelmileg sebzett nemzet a magyar

Központ szeptember 18, 2012 Kávé mellé

Érzelmileg sebzett nemzet a magyar

Van egy értelmi agyunk és egy érzelmi agyunk, csakhogy az érzelmi agyunk el van sorvadva ahhoz képest, ahogy kiműveljük a racionális agyat – mondta Bagdy Emőke pszichológus.

 

A hosszú párkapcsolat titka nem csak a jó szexuális élet, olyannyira nem, hogy nincs benne a párok által összeállított lista első öt legfontosabb szempontja között. Több kutatás szerint a hosszú párkapcsolatokban a testi örömök kielégítése a 6., 7. helyen szerepel: megelőzi ugyanis a barátság, a közös cél és a beszélgetés. Bagdy Emőke klinikai pszichológus a Ma reggelben elmondta: rangsort állítottak fel sok ezer, 20 éve együtt élő pár megkérdezése alapján, melyben azt kérdezték, mi az, ami megőrzi a párkapcsolatot.

A pszichológus elmondta, az első tétel: a párom a legjobb barátom. Egy olyan párkapcsolat, ahol megvan a megbeszélés lehetősége, ott szinte biztosítva van a jó szövetség is. Az egység pedig több, mint szerelem – mondta magyar költőket is idézve a pszichológus.

“Érzelmileg sebzett, fapados nemzet a magyar”

Bagdy Emőke Érzelmek iskolája címmel előadássorozatot indított. Az első előadáson elhangzott: „érzelmileg sebzett fapados nemzet a magyar”. Erről a pszichológus elmondta: ha a felnövekvő nemzedékre tekint, akkor azt látja, hogy „nagyon sok szabad érzelmi vegyérték van lekötetlenül és keresi, hová kötődjék, nagyon sok a kielégítetlen érzelem, a hiányállapot”. A pszichológus szerint, ahol a hiány kiabál, ott a szeretetében megcsalt ember számára a gyűlölet a másik pólus. Ezért sok agressziót szül, ha az ember nem tud igazán kihez kötődni – magyarázta a szakember.

“Az érzelmi agyunk el van sorvadva”

A klinikai pszichológus arról is beszélt, hogy van egy értelmi és egy érzelmi agyunk. „Az érzelmi agyunk el van sorvadva ahhoz képest, hogy „kiműveljük ezt a tökéletes, racionális agyat”. Csakhogy ez a bölcs, időben gondolkodó, racionális agy nagyon szegényes, ha nem kapja meg az érzelmi tápot” – magyarázta az M1 műsorában a pszichológus. 

forrás: hirado.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 318

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.