Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Ez a 28 éves férfi a világ összes országában járt, és elárulja, melyik a 10 legjobb

Központ május 10, 2016 Kávé mellé

A dán Henrik Jeppesen a világ legfiatalabb embere, aki mind a 196 országot bejárta – a kedvencei közt túlsúlyban vannak az afrikai és ázsiai államok.

A 28 éves, és ezzel rekordfiatal dán férfi áprilisban járt a legvégső országban a hivatalos 196-os listáról: Eritreát tudta le utolsóként. Most az Indy100-nak számolt be legkedvesebb élményeiről.

“Az elején nem egyszerű, amikor még csak ötlet szintjén van meg, és kevesen hiszik el, hogy meg tudod csinálni. A tanácsom az, hogy próbálkozzatok, és ne adjátok fel” – üzeni a világ bejárását tervezőknek. “Úgy sikerült spórolnom, hogy fapados légitársaságokkal utaztam vagy stoppoltam, és olcsó ételeket vettem a szupermarketekből (főleg gyümölcsöket, míg a legtöbben híznak utazás során, én fogytam), és helyieknél aludtam. A törzsutaskedvezmények és a hotelkuponok is nagyon értékesek.”

Bár mindig is Dánia lesz az otthona, Henrik a lapnak elárulta, hogy ha választania kéne, legszívesebben Dél-Afrikában telepedne le, ahol az utóbbi néhány hónapot töltötte. De adott egy tízes listát azokról az úti célokról is, amelyek általában nem szerepelnek az utazni vágyók bakancslistáján.

Íme, a tízes lista: Ruanda, Bhután, Namíbia, Türkmenisztán, Észak-Korea, Vanuatu, Jemen, Irán, Dominikai Köztársaság, Feröer-szigetek.

Jeppesen most, hogy az összes országot bejárta, egy még nagyobb (és nehezebben megfogható) projektbe kezd: a világ összes területét szeretné felfedezni. Utazásairól a weboldalán lehet többet megtudni, de hamarosan könyvbe is foglalja élményeit.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 366

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.