Központ
2019. március 21. csütörtök, Benedek

Ez a kütyü még a hétfőt is beindítja

Központ július 20, 2015 Kávé mellé

Egy elsőre kissé bizarrnak tűnő eszköz segítségével is elérheti egy időre a nyugalmat, vagy adhat magának egy kis plusz energiát. Csak egy kis áram kell hozzá.

thync

A Thync nevű eszköz egy olyan kütyü, amit a felhasználónak a jobb halántékához kell illeszteni ahhoz, hogy megfelelően működjön: azaz viselője agyát apró elektromossággal sokkolja. Még mielőtt bárki megijedne, és az elektrosokk-terápiára asszociálna, szólunk, itt nem erről van szó.

A készüléken még 2011-ben kezdtek el közösen dolgozni az amerikai MIT, Harvard és Stanfordi Egyetem neurobiológusai és műszaki szakemberei, hogy létrehozzanak egy olyan eszközt, ami segít viselőjének, ha az éppen túl feszült, vagy ha épp fáradt, de energiára lenne szüksége.

Az apró impulzusok – ami alig 20 százaléka az izomstimulációhoz használt áramerősségnek –, biológiai válaszra készteti az agyat, így növelve a relaxációt, vagy az éberséget. Hogy melyiket, az attól is függ, milyen töltetű energialapkát teszünk a készülékbe. Miután betöltöttük, az iPhone-ra és iPadre elérhető alkalmazás segítségével elindíthatjuk az eszközt. A Thync Bluetooth-on keresztül kapcsolódik okostelefonunkhoz, amellyel egyszerűen elindíthatjuk, vagy le is állíthatjuk a folyamatot. A készülék egyetlen mellékhatása, hogy a bizsergést még azután is érzi a felhasználó, hogy már levette az eszközt. Kérdés persze, hogy hosszú távú használata mennyire lehet addiktív.

A készülék ára 299 dollár (kb. 84 ezer forint), ehhez azonban további 4 dollárért/darab kell megvásárolni az energialapkákat is. A házhoz szállítás ingyenes, egyelőre azonban csak Amerikában lehet beszerezni az eszközt.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 248

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.