Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Központ augusztus 12, 2014 Kávé mellé

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Az elhízott személyek arányát tekintve Magyarország messze megelőzi Romániát – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai felméréséből. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták.

   

A WHO 53 országot érintő felmérésből – amely górcső alá vette az elhízás különböző faktorait – kiderül, hogy melyik európai állam hol helyezkedik el a különböző egészséges táplálkozással kapcsolatos skálákon.

A kutatás szerint Magyarország az elhízott nemzetek élmezőnyéhez tartozik, a vizsgált országok közül a 8. helyre került. Kiderült, hogy az ország felnőtt lakosságának több mint fele (61,5 százaléka) túlsúlyos, és közel harmada (27,6 százaléka) elhízott. (Az elhízott kifejezés pedig ebben az esetben egy barátságos megnevezése a nagyon kövérnek.)

Románia ezzel szemben a 46. a listán. Az ország lakosságának 55 százaléka súlyos és 22,4 százaléka túlsúlyos. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták, de szorosan mögöttük találhatók – a magyarokat is megelőzve- a spanyolok az írek és a törökök is.

Forrás: receptneked.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 458

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.