Központ
2017. szeptember 20. szerda, Friderika
Zivatar
Ma
Zivatar
Eső
Holnap
Eső
Jórészt felhős
Péntek
Jórészt felhős

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Központ augusztus 12, 2014 Kávé mellé

Ez Európa legelhízottabb nemzete

Az elhízott személyek arányát tekintve Magyarország messze megelőzi Romániát – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai felméréséből. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták.

   

A WHO 53 országot érintő felmérésből – amely górcső alá vette az elhízás különböző faktorait – kiderül, hogy melyik európai állam hol helyezkedik el a különböző egészséges táplálkozással kapcsolatos skálákon.

A kutatás szerint Magyarország az elhízott nemzetek élmezőnyéhez tartozik, a vizsgált országok közül a 8. helyre került. Kiderült, hogy az ország felnőtt lakosságának több mint fele (61,5 százaléka) túlsúlyos, és közel harmada (27,6 százaléka) elhízott. (Az elhízott kifejezés pedig ebben az esetben egy barátságos megnevezése a nagyon kövérnek.)

Románia ezzel szemben a 46. a listán. Az ország lakosságának 55 százaléka súlyos és 22,4 százaléka túlsúlyos. Európa legkövérebb nemzete címet a csehek kapták, de szorosan mögöttük találhatók – a magyarokat is megelőzve- a spanyolok az írek és a törökök is.

Forrás: receptneked.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 437

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.