Központ
2017. augusztus 19. szombat, Huba
Derült
Ma
Derült
Derült
Holnap
Derült
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Ez lehet az emberiség végzete

Központ február 10, 2014 Kávé mellé

Ez lehet az emberiség végzete?

Eddig a csótányok voltak a pesszimistább jövőkutatók favoritjai, mármint abban a tekintetben, hogy szerintük ezek a rovarok fogják majd uralni a Földet, miután az emberiségnek bealkonyul.

 

Sok kutató szerint még akkor is a csótányok lesznek a győztesek, ha az alkony atomháború képében érkezik meg számunkra, annyira képesek alkalmazkodni a szélsőséges körülményekhez. Ez volt a közvélekedés eddig, ám most jelentős előnyre tettek szert a patkányok a kataklizmajósok körében. Méghozzá legújabban birkaméretű, esetleg nagyobb óriáspatkányokról regélnek.

A tudósok abból indulnak ki, hogy az emberiség gyors ütemben pusztítja ki az állatfajokat, és az evolúció már csak olyan, hogy segít betömni a piaci rést. Minél több állatfaj tűnik el, az intelligensen alkalmazkodó patkányoknak annál több hely és táplálék marad, növekedésnek indulnak és még gyorsabban szaporodnak. A Földön élt legnagyobb rágcsáló a  Josephoartegasia monesi volt, akkorára nőtt, mint a bivaly és egy tonnát nyomott. Hárommillió éve pusztult ki, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb hasonló lények bukkannak fel, és uralmuk alá hajtják a területet, ahol élnek. Ijesztő példát mutatnak erre az úgynevezett patkányszigetek, olyan elzárt helyek, ahol ezek az állatok váltak a domináns fajjá, és minden mást elpusztítottak.

Forrás: kiskegyed.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 114

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.