Központ
2020. július 09. csütörtök, Lukrécia

Fiatalítja a nőket, ha borotválkoznak

Központ február 10, 2015 Kávé mellé

A japán nők esküsznek rá: a borotvapengés kezelés arcfiatalító.

borotva

Eddig meg voltunk győződve róla, hogy a borotva a nő ellensége: az első tévhit, hogy erősebbé és vastagabbá válik miatta a szőrszál, a másik, hogy pattanásos lesz tőle a bőr. Az elsőt már rég megdöntötték, a másodikat most cáfolják. Japánban már bevált kozmetikai, fiatalító kezelésként ismerik el a borotválkozást, méghozzá a hagyományos férfimódszerrel: borotvapamaccsal és borbélykéssel.

A női borbélyszalonban először meleg törölközővel felpuhítják az ügyfél arcát, majd a pamaccsal egy krémet oszlatnak el rajta. Utána következik a penge: gondosan felszántják az arc egyes részeit, nem csak az orcát és az állat, ahogy a férfiak, hanem a homlokot, az orrot, a haléntékot, de még a fülcimpát is. Utána egy nyugtató krémet visznek fel az arcra és a nyakra, és kész a fiatalos(abb) arcbőr. A japán nők 4-6 hetente járnak e célból kozmetikushoz – írja a styelbook.de.

A német divatlapban több szakértőt is megkérdeztek a témában, egy bőrgyógyász szerint nem ördögtől való az ötlet: “A borotválkozás valójában a peeling – azaz a bőrhámlasztás – egy formája” – így Timm Golüke, aki azt is elmagyarázza, hogy mitől lesz fiatalító hatása: a felső, elhalt hámrétegeket eltávolítják, az előkezelés révén pedig a krémek hatóanyagai könnyebben beszívódnak a bőrbe. A regenerálódás valóban négy hét alatt következik be Golüke szerint, így indokolt a kezelés megismétlése havonta.

Egy New York-i kozmetikus is esküszik a módszerre, szerinte az is bizonyíték a borotválkozás fiatalító hatására, hogy a férfiak lassabban öregszenek. Mármint azok, akik rendszeresen borotválkoznak.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 465

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.