Központ
2017. december 15. péntek, Valér
Borús
Holnap
Borús
Borús
Vasárnap
Borús
Borús
Hétfő
Borús

Fizettek Dragneaék, hogy ott lehessenek Trump beiktatásán

Központ január 21, 2017 Kávé mellé

Óriási belpolitikai szenzációt csináltak Romániában abból, hogy a PSD pártelnöke és kormányfője is jelen volt Donald Trump beiktatásán.

Hivatalosan továbbra sem tisztázott, hogy a választási csalás miatt jogerősen elítélt román pártelnök, Liviu Dragnea és a román kormányfő, Sorin Grindeanu miképp is kapta azt a bizonyos „meghívást” Washingtonba, hogy jelen legyen az új amerikai elnök beiktatásán, melyet az Egyesült Államokban hagyományosan belpolitikai ügyként tekintenek, emiatt a ceremóniára csak a nagyköveteket szokás meghívni.

A román médiában megjelent információk és vélemények szerint Dragnea a washingtoni úttal azt akarta elérni, hogy saját szerepét erősítse belpolitikai szinten, ugyanis meglehetősen feszült a viszonya az államfővel, Klaus Iohanisszal. A jogerősen elítélt politikus láthatóan azt az üzenetet próbálja közvetíteni a látogatást követően, hogy priusza ellenére is meghatározó szereplő, akire még a világ legerősebb országában, az Egyesült Államokban is számítanak.

Az elemzők szerint az utazás és a találkozók hátterében George Maiort, a román washingtoni nagykövet, a Román Hírszerző Szolgálat korábbi igazgatója állhat, de érdemes tudni, hogy az amerikai elnök beiktatásához kapcsolódó kísérőrendezvényekre egy kb. 100 ezer dollár skálán különböző szintű részvételre jogosító „belépőket” lehet vásárolni.

Emiatt a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Dragneaék nemes egyszerűséggel bevásárolták magukat Donald Trump beiktatására. Dragnea az eseményről jó turistaként folyamatosan posztolta a képeket a Facebookra. A képek tanúsága szerint a baloldali pártelnök a Trump által adott szűk körű vacsorán is felbukkant, ami teljes mértékben eltér a hivatalos protokoll szabályaitól, ami ugyancsak azt erősíti, hogy a politikusnak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

A pénteki beiktatás után gyakorlatilag minden ekörül forog a román médiában. A román külügyminiszter, Teodor Melescanu például úgy vázolta fel a történteket, hogy Románia egy igazi pillére lehet az Egyesült Államoknak, amelynek szüksége van támaszpontokra a világ egyik vagy másik régiójában.

Forrás: 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 821

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.