Központ
2020. május 25. hétfő, Orbán

Fizettek Dragneaék, hogy ott lehessenek Trump beiktatásán

Központ január 21, 2017 Kávé mellé

Óriási belpolitikai szenzációt csináltak Romániában abból, hogy a PSD pártelnöke és kormányfője is jelen volt Donald Trump beiktatásán.

Hivatalosan továbbra sem tisztázott, hogy a választási csalás miatt jogerősen elítélt román pártelnök, Liviu Dragnea és a román kormányfő, Sorin Grindeanu miképp is kapta azt a bizonyos „meghívást” Washingtonba, hogy jelen legyen az új amerikai elnök beiktatásán, melyet az Egyesült Államokban hagyományosan belpolitikai ügyként tekintenek, emiatt a ceremóniára csak a nagyköveteket szokás meghívni.

A román médiában megjelent információk és vélemények szerint Dragnea a washingtoni úttal azt akarta elérni, hogy saját szerepét erősítse belpolitikai szinten, ugyanis meglehetősen feszült a viszonya az államfővel, Klaus Iohanisszal. A jogerősen elítélt politikus láthatóan azt az üzenetet próbálja közvetíteni a látogatást követően, hogy priusza ellenére is meghatározó szereplő, akire még a világ legerősebb országában, az Egyesült Államokban is számítanak.

Az elemzők szerint az utazás és a találkozók hátterében George Maiort, a román washingtoni nagykövet, a Román Hírszerző Szolgálat korábbi igazgatója állhat, de érdemes tudni, hogy az amerikai elnök beiktatásához kapcsolódó kísérőrendezvényekre egy kb. 100 ezer dollár skálán különböző szintű részvételre jogosító „belépőket” lehet vásárolni.

Emiatt a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Dragneaék nemes egyszerűséggel bevásárolták magukat Donald Trump beiktatására. Dragnea az eseményről jó turistaként folyamatosan posztolta a képeket a Facebookra. A képek tanúsága szerint a baloldali pártelnök a Trump által adott szűk körű vacsorán is felbukkant, ami teljes mértékben eltér a hivatalos protokoll szabályaitól, ami ugyancsak azt erősíti, hogy a politikusnak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

A pénteki beiktatás után gyakorlatilag minden ekörül forog a román médiában. A román külügyminiszter, Teodor Melescanu például úgy vázolta fel a történteket, hogy Románia egy igazi pillére lehet az Egyesült Államoknak, amelynek szüksége van támaszpontokra a világ egyik vagy másik régiójában.

Forrás: 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 1093

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.