Központ
2019. január 20. vasárnap, Fábián, Sebestyén

Fogyókúra-forradalom: az éhségérzet hamarosan a múlté

Központ április 28, 2015 Kávé mellé

A jövő fogyókúrája nem a diétáról és a tablettákról fog szólni. Kutatók egy csoportja ugyanis megtalálta az agyi területet, amely az éhségérzetért felelős.

eves

Előbb utóbb minden fogyókúra derékba törik, hiszen az ételek iránti vágy néha nagyobb mindnyájunknál. Azonban a Harvard és az Edinburghi Egyetem kutatói most megtalálták a kegyetlen éhségért felelős agyi területet, amely az úgynevezett melanocortin 4 receptor (MC4R) által szabályozott sejteket foglalja magába. A kutatásról szóló publikációban azt ígérik, az eredményeik után új irányt vesznek a fogyókúrás készítmények.

A kísérletet egyelőre egereken végezték: amikor a sejteket úgymond lekapcsolták, az éhségérzet felerősödött. Majd a sejtek újraaktiválásakor megszűnt.

„Az eredményeink megmutatták, hogy az agy egy bizonyos területének aktiválásával kellemes érzetet érhetünk el, illetve ezzel együtt csökkenthető az ételek iránti vágy. A végeredmény ugyanaz, mint egy fogyókúra során, csak szenvedés nélkül” – mondta el Bradford Low, a Harvard Egyetem professzora.

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 306

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.