Központ
2017. november 18. szombat, Jenő
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Havazás
Kedd
Havazás

Hacsek és Sajó

Központ február 19, 2014 Kávé mellé

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Tudta, hogy 2014 a kurvák éve? / – Nem, de mondhatná szebben, például bérnőstények vagy testkereskedők. / – Dehogy mondom szebben, a BBC-nél se finomkodtak. / – Hogy jön ide a BBC? / – Úgy, hogy a kínai újévről szóló riportjukat a ló éve (year of the horse) helyett a kurvák éve (year of the whores) felirattal látták el, és így ment ki adásba. A kínai újév néhány hete kezdődött, ezzel kapcsolatosan szólta el magát a BBC, magyarra fordítva egész pontosan ezt pattintották ki a képernyőre: „Üdvözöljük a kurvák évében, a világ népe ünnepel!”. / – Hát, ha már a kurvák évét se ünnepli a világ, akkor mit?

– Ráadásul nem ez az első ilyen elírásuk: a Canterbury érseket egyszer már lekurvázták, amikor Archbishop of Canterbury helyett Arch bitch of Canterburyt írtak véletlenül, ami Canterbury főkurváját jelenti.

– Nem is biztos, hogy elírás volt, hiszen nem tudhatjuk, mivel foglalatoskodik szabadidejében…

– Na nehogy már a Canterbury érsek strichelne!

– Ezekkel a perverz bíborcsigákkal sose lehet tudni.

– Az is igaz. Továbbra se nézi a téli olimpiát?

– Nem, mert idegel a román kommentár, a magyarok pedig továbbra is kódolják.

– Sajnos igen, de nem vágom, miért írják ki olyankor angolul is a képernyőre azt, hogy „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”, hiszen ha valaki határon túli, de nem magyar, akkor mégis mi a túróért akarná az M1-en nézni az olimpiát?

– Kár, hogy mindig ilyen ökörségeken gondolkodik. Lapozzunk: tudja, milyen nap lesz holnap?

– Péntek.

– Igen, de amellett február huszonegyedike, az idegenvezetők világnapja!

– Roppant érdekes.

– Úgy szokták megünnepelni, hogy saját honfitársaiknak mutatják be városukat ellenszolgáltatás nélkül, hogy azok a városuk érdekességeit jobban megismerjék.

– Majd akkor szóljon, amikor a pincérek és bárosok világnapja lesz, és ingyen lehet enni-inni.

– Nem hiszem, hogy lenne olyan, habár nem ártana bevezetni ezt egyéb területeken is: például a pizza világnapján ingyen lehetne pizzát rendelni, a BBC-s lányok taksálás nélkül vennék kezelésbe a célszerszámot a bérnőstények nemzetközi napján, és a parasztok világnapján ingyen vásárolnánk a piacon.

– Na azt megnézném, amikor a smucián paraszt akár egy szál fonnyadt petrezselyemgyökeret is ingyen adna, világnap ide vagy oda.

– Apropó: hallotta, hogy a kormány parasztbarát intézkedéseket tervez bevezetni?

– Szabad lesz köpködni az utcán és tökmagozni a színházban?

– Azokat most is szabad. A hipermarketeket készül meglőni a parlament agrárbizottsága: már ki is dolgoztak egy törvénytervezetet, mely szerint minden hipermarket szombat délután 2-től hétfő reggelig kötelezően zárva kéne tartson, ezzel bátorítván a lakosságot arra, hogy a piacokon, kistermelőktől vásároljon.

– Szerintem ez ellen nemcsak a hipermarketek, hanem a lakosság is tiltakozna, hiszen a popor legfőbb hétvégi szórakozása a nagybevásárlás, pláné ilyenkor, amikor még „járbövérdézni” se lehet.

– Ja. Vagy, ha már ennyire védeni akarják a hazai termelőket, akkor elég, ha leláncolják a zöldség- és gyümölcsrészlegeket hétvégére, mivel a vásárlók zöme nem retekért meg almáért fárad el a bevásárlóközpontba, hanem ásványvízért, sörért, miccshúsért, nyakas karajért, pacalért meg egyéb vitaminforrásokért.

– Lehet, már azokért se sokáig, mivel a húsipari termékek akár 50 százalékos drágulásához, számos romániai húsfeldolgozó kisüzem bezárásához vezethet az Európai Parlament nemrégiben elfogadott, árucímkézésre vonatkozó ajánlása, amely kötelezővé teszi a forgalomba hozott hústermékek eredetének, valamint az állat származási és feldolgozási helyének feltüntetését.

– Viccel?

– Nem. Amennyiben az ajánlásra az Európai Bizottság is rábólint, a román húsfeldolgozók (egyenként) több százezer eurót kellene befektessenek olyan számítógépes nyilvántartó rendszerekbe, melyek lehetővé tennék a feldolgozandó hústermékek eredetének és feldolgozási helyének visszakövetését.

– Meg vannak azok veszve a sok hülye szabályozásukkal? Lassan már a parasztot is arra fogják kötelezni, hogy vezessen etetési naplót arról, hogy naponta hányszor, mit és mennyit ad enni a disznóknak, a moslék százalékos összetételének feltüntetésével, és a húsvéti bárányt is csak saját kézzel írott önéletrajzzal árulhatják majd a piacon.

– Az állatokról jutott eszembe: képzelje, ügyészségi vizsgálatot sürgetett a Székely Nemzeti Tanács ellen Marius Pascan PDL-s szenátor, Maros megye volt prefektusa múlt csütörtökön, mivel hazaárulásnak tartja, hogy az SZNT autonómiapárti határozatok elfogadására szólította fel a székelyföldi települések önkormányzati testületeit. Idézem pontosan: „Ez már hazaárulás, amikor összehangolt akciókkal Románia szuverenitása, függetlensége és egységes nemzetállam-jellege ellen irányuló területi autonómiát követelnek. Akcióikat Budapestről pénzelik: a magyar állam nyíltan támogatja az úgynevezett székelyek akcióit”.

– Kíváncsi lennék ennek a Pascannak az önéletrajzára…

– Az interneten biztos megtalálja. De miért?

– Hogy lássam: a „locul nasterii” helyett vajon nem a származási helye van feltüntetve?

Share Button
Ennyien olvasták: 153

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.