Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ február 27, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, kedves Sajókám!  

–         Kedves?! Mióta vagyok én magának kedves? 

–         Nem az, csak hallgattam délelőtt a Rádió Gagában Peti Andrást, akinek mindenki kedves: kedves rádióhallgatók, kedves lakosok, kedves betelefonáló, kedves műsorszerkesztő úr satöbbi, és beakadt. De milyen újságot böngészget ottan, az Erdélyi Taplót?

 

–         Maga erdélyi tapló, ez az Erdélyi Napló. 

–         Aztán mi érdekeset írnak? 

–         Sok mindent. Például, a Business Insider című gazdasági lap összeállított egy listát arról, hogy miképpen kezdik a napot a világ legsikeresebb emberei. 

–         Nem vagyok én egy íkúbajnok, de vélhetően azzal, hogy felkelnek. 

–         Fel, persze, de korán. 

–         Ez startból hülyeség, felcserélték az okot az okozattal. 

–         Amennyiben? 

–         Hát szerintem nem attól sikeres valaki, hogy korán kel – a börtönökben is reggel hatkor ébresztik a csávókat –, hanem azért kel korán, mert sikeres, ergo sok a tennivalója.

–         Olvasom tovább: Bob Iger, a Disney vezérigazgatója minden hajnalban fél ötkor kipattan az ágyból, hogy egy fél órát kocoghasson.

–         Én ezt egyszerűbben oldom meg: felkelés előtt mindig azt álmodom, hogy futok.

–         Harmadik pont: a nagy munkákat reggel készítik elő. A hasadó hajnal csendjében megszakítás nélkül lehet dolgozni, és kipihent aggyal minden egyszerűbb.

–         A nagy munkákat én nemhogy reggel készítem elő, hanem akkor is végzem el, közvetlenül kávézás után beindul a bélműködésem.

–         Sokan alkotnak reggel, amikor még nem szóródnak szanaszét a gondolatok; mások olyan hobbitevékenységre fordítanak szűk órácskányi időt, amire a napi futás alatt-után már nem futná szuszból.

–         Az én esetemben ez bajos lenne…

–         Miért?

–         Mert az én egyetlen hobbim a horgászat, s ha reggelente hódolnék neki, délre se érnék be a munkahelyemre. Csak az út másfél óra a kedvenc halastavamig s vissza.

–         A következő: minőségi időt töltenek a családjukkal.

–         Na látja, ezért ülök én annyit a kocsmában.

–         Miért is?

–         Nehogy az otthon töltött idő mennyisége a minőség rovására menjen.

–         Ökör! Még van: a sikeres emberek tudatosítják, hogy minek és kiknek lehetnek hálásak. A hálaérzés tudatosítása nagyszerű mód arra, hogy az ember összeszedje magát, és megfelelő irányt szabjon az életének.

–         Aláírom. Például én most baromira hálás lennék magának, ha abbahagyná ezt a Sikerkalauz-szagú blődséget, és rendelne még két sört.

–         A sikeresek kora reggel terveznek, amikor a legenergikusabbak. Idézem: „a harmatos reggeleken vagyunk a leginkább képesek arra, hogy tisztán lássunk”.

–         Mindjárt gondoltam, hogy nem a ködös hajnalokon.

–         Na eredjen a szeme világába, maga negativista, nihilisztikus gyökér!

–         Esetleg nihilista. A halálkonferenciára nem megy?

–         Menjen a halál! Miféle halálkonferenciára?

Pontosabban a február 28. és március 2. között zajló Tanatológia konferenciára, a Kultúrpalotába. A Szent Balázs Alapítvány, a Studium Alapítvány, az MMDSZ és a MOGYE szervezi, és fő témái a halálfélelem, a halál megjelenése a művészetekben, az eutanázia, a fájdalomcsillapítás, valamint a halál pszichológiája.

– A halálnak arról a bizonyos testrészéről nem lesz szó, amit úti célként szoktak felajánlani hevesebb vitákban?

–         Csak 50 lej a részvételi díj a konferencia egész időtartamára, ami tartalmazza a konferencia-mappát, a koncertre való belépést és az állófogadáson való részvételt.

–         Milyen koncert lesz? Gondolom valami death metal: Cannibal Corpse, Pestilence, Dying Fetus, ilyesmi.

–         Inkább arról pampogjon, hogy mit szól a sorsoláshoz.

–         Mihez?

–         Vasárnap kisorsolták a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, és Magyarország megint egy csoportba került Romániával, továbbá Görögországgal, Finnországgal, Észak-Írországgal és a Feröer-szigetekkel.

–         Mit mondjak, nem egy halálcsoport. Ha a feröerek nem viszik túlzásba az edzést, Magyarországnak simán meglehet az ötödik hely.

–         Az sajnos nem elég, hiába lesz 24 csapatos a franciaországi Eb, viszont a második hely is jó lenne, mert minden csoportból az első kettő pótselejtező nélkül jut tovább.

–         Biró Zsolték beérnék a harmadik hellyel is, az RMDSZ EP-választási listáján.

–         Épp olvastam. Olyan veszettül dörgölőznek hozzájuk mostanában, mármint az MPP az RMDSZ-hez, mint rühes macska a fatörzshöz. Viszont az EMNP nem állít saját listát.

–         Még szép! Annyi esélyük se lenne az 5% megcsípéséhez, mint egy rövidzárlatos éti csigának kimenekülni a lakástűzből. Arról már nem is beszélve, hogy az induláshoz szükséges kétszázezer támogató aláírást még úgy se tudnák összegyűjteni, ha Toró T. Tibor személyesen csengetne be minden magyar családhoz, Orbán Viktorral a hóna alatt.

–         Továbbá azt javasolják a párt védnökének, Tőkés Lászlónak, hogy fogadja el a Fidesz felkérését, és annak jelöltlistáján induljon.

–         Neves erdélyi magyar értelmiségiek ugyanakkor azt kérték egy felhívásban az erdélyi magyar szervezetektől, hogy működjenek együtt, és az erdélyi magyarság európai képviseletét fémjelezze továbbra is Tőkés László neve.

–         Láttam ama aláírók listáját…, többek közt olyan „neves erdélyi magyar értelmiségiek” szerepelnek rajta, mint Fodor Imre vagy Lakó Péterfi Tünde.

–         Csak nehogy végül Tünde nénit küldjék az EP-be…

–         Miért?

–         Mert ott is kiviselné magát, s aztán gyűjthetnénk neki az eurócenteket repülőjegyre!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 163

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.