Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Hacsek és Sajó

Központ március 20, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Óriási ötletem támadt ma reggel: kellene csinálni egy álmos rádióműsort! 

–         Csak ne álmosítót, mert abból minden rádiónál túlkínálat van. Aztán hogy képzeli el?

 

–         Pofonegyszerűen: éjszakai műsor lenne, természetesen, a műsorvezető, vagyis én nyomatnám a csilles zenéket, a hallgatók betelefonálnának és elmesélnék, hogy mit álmodtak, én pedig megfejteném őket.

–         A normális emberek éjjel alszanak, nem rádióznak, pláné nem telefonálgatnak. De egyáltalán ért maga az álomfejtéshez?

–         Még szép, én mindenhez értek. Tegyen próbára: mit álmodott az éjjel?

–         Azt, hogy Bukarestben voltam…, ej, milyen szép álom volt…

–         Mitől volt szép? Tán Bianca Dragusanuna is szerepelt benne, különféle pózokban?

–         Attól, hogy útlevél kellett hozzá! De akkor mondja, mit jelent.

–         Hát ez evidens: még tudat alatt is folyton az autonómiával foglalkozik. Mesélje el egy másik álmát.

–         Álmodtam a minap Dancs Annamarival egy majdnem erotikusat…

–         Hogyhogy majdnem? Már álmában is potenciazavarokkal küszködik?

–         Én még ébren sem. De amikor kezdtünk volna rátérni a komolyabb dolgokra, akkor kiderült, hogy nem az van neki ott, ami a nőknek lenni szokott, hanem egy USB bemenet. Na, ezt fejtse meg!

–         Marha! Először azt kellene megfejteni, hogy mi van magának ott, ahol az embereknek az agyuk szokott lenni. Erről jut eszembe: tudta, hogy Nastase egy kretén?

–         Kretén vagy sem, annyi esze azért volt, hogy gennyesre lopja magát, még ha le is ültették érte, másodjára is.

–         Nem arról a Nastaséról beszélek, hanem az egykori teniszezőről, Ilie Nastaséról. Olyanokat mondott egyik este a Realitatea TV-ben, hogy kinyílt a bicska az asztalfiókban.

–         Miket?

–         Többek közt azt, hogy Tőkés Lászlót utasítsák ki Romániából, valamint előállt egy olyan ötlettel is, hogy Hargita és Kovászna megyékbe telepítsenek cigányokat, nagy számban, ezzel változtatva meg a két megye etnikai összetételét.

–         Érdekes. Eddig úgy tudtam, hogy a bokszolók szoktak elhülyülni vén korukra, nem a teniszezők.

–         S arról mi a véleménye, hogy Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a tavalyhoz hasonlóan ismét huszár hagyományőrzők élén, lóháton érkezett Kézdivásárhely főterére március tizenötödikén, az ünneplő tömeg közé?

–         Jól tette, a magyar lóra termett! De kíváncsi vagyok, hogy Pontáék vajon csak őt fogják kitiltani Romániából e miatt, vagy a lovat is? Vagy csak a lovat?

–         Majd elválik. Egyelőre „csak” négy magyar állampolgárt tiltottak ki egy évre az országból: a Jobbik két országgyűlési képviselőjét, Szávay Istvánt és Zagyva György Gyulát, továbbá Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg tagját és Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját.

–         De milyen szörnyűséget követtek el itt az ősi román földön, amivel kiérdemelték ezt a büntit?

–         A hivatalos indoklás szerint „szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik”.

–         Akkor viszont vagy tiltsák ki a Jobbik, illetve a Betyársereg és az Új Magyar Gárda minden tagját, vagy egyiküket se, mert ez így nem fair.

–         Jut is, marad is alapon cselekedtek: Victor Ponta szerint túlzás lett volna nagyszámú magyar állampolgár beutazását megtiltani, ugyanakkor azt sem tehették meg, hogy ne alkalmazzák a törvényt. De van az a mulatós „sztár”, a jó Laci betyár, ő sem jöhet ezután erdélyi falunapokra gajdolni?

–         Szerintem jöhet, a románok számára Tőkés a Laci betyár.

–         Lapozzunk; azt hallotta, hogy Dorin Florea szégyellné magát, ha magyar lenne?

–         Nem, de akkor én is szégyellném magam. Ezt mikor mondta?

–         Múlt héten nyilatkozta, hogy ezután semmilyen felvonulást nem fog engedélyezni a városban, mivel azok interetnikai konfliktust gerjeszthetnek, majd megfejelte azzal, hogy ha magyar lenne, „szégyellné magát” a Székely szabadság napján történtek miatt.

–         Szerintem annyi minden miatt szégyellhetné magát, fölösleges új apropókat keresnie.

–         Azt is mondta, hogy mostantól kezdve minden, a polgármesteri hivatalban kibocsátott iraton ez a szöveg szerepel majd: „Marosvásárhely a harmónia, és nem a konfliktusok városa”. Már ki is pattintottak egy kétnyelvű bannert a polgármesteri hivatal épületére, ezzel a szöveggel: „TIRGU MURES – ARMONIE, NU CONFLICT!” – MAROSVÁSÁRHELY – HARMÓNIA, NEM KONFLIKTUS!”.

–         Hihetetlen ez a pasas! Állandóan játssza a tolerancia-bajnokot, holott valójában ő kelti a legtöbb feszültséget a városban.

–         Hát ahhoz mit szól, hogy az RMDSZ megnevezte az államtitkár- és államtitkárhelyettes-jelöltjeit, akiket várhatóan jövő héten neveznek ki a kormányba? Az egészségügyi államtitkári poszt várományosa Vass Levente!

–         Azt szólom, hogy várjuk ki a vásárt a napjáig.

–         Csak nem bomlik fel a koalíció jövő hétig…

–         Vass Leventével kapcsolatban mondtam, hogy ne örömködjünk előre.

–         Miért ne?

–         Mivel két évvel korábban is már mindannyian polgármesterjelöltnek hittük, s aztán az utolsó pillanatban mást indítottak helyette.

–         Maga szerint Vass Levente le tudta volna győzni Floreát?

–         Nem valószínű. De valójában tökmindegy, ki a magyar jelölt: ameddig a vásárhelyi magyarok legalább tíz százaléka is mindig Floreára szavaz, addig sansztalan kiütni a székből.

–         Ezt honnan szedi?

–         Tudom, és kész.

–         De miért szavaznak rá?

–         Mert idióták!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 333

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.