Központ
2017. szeptember 26. kedd, Jusztina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ március 20, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Óriási ötletem támadt ma reggel: kellene csinálni egy álmos rádióműsort! 

–         Csak ne álmosítót, mert abból minden rádiónál túlkínálat van. Aztán hogy képzeli el?

 

–         Pofonegyszerűen: éjszakai műsor lenne, természetesen, a műsorvezető, vagyis én nyomatnám a csilles zenéket, a hallgatók betelefonálnának és elmesélnék, hogy mit álmodtak, én pedig megfejteném őket.

–         A normális emberek éjjel alszanak, nem rádióznak, pláné nem telefonálgatnak. De egyáltalán ért maga az álomfejtéshez?

–         Még szép, én mindenhez értek. Tegyen próbára: mit álmodott az éjjel?

–         Azt, hogy Bukarestben voltam…, ej, milyen szép álom volt…

–         Mitől volt szép? Tán Bianca Dragusanuna is szerepelt benne, különféle pózokban?

–         Attól, hogy útlevél kellett hozzá! De akkor mondja, mit jelent.

–         Hát ez evidens: még tudat alatt is folyton az autonómiával foglalkozik. Mesélje el egy másik álmát.

–         Álmodtam a minap Dancs Annamarival egy majdnem erotikusat…

–         Hogyhogy majdnem? Már álmában is potenciazavarokkal küszködik?

–         Én még ébren sem. De amikor kezdtünk volna rátérni a komolyabb dolgokra, akkor kiderült, hogy nem az van neki ott, ami a nőknek lenni szokott, hanem egy USB bemenet. Na, ezt fejtse meg!

–         Marha! Először azt kellene megfejteni, hogy mi van magának ott, ahol az embereknek az agyuk szokott lenni. Erről jut eszembe: tudta, hogy Nastase egy kretén?

–         Kretén vagy sem, annyi esze azért volt, hogy gennyesre lopja magát, még ha le is ültették érte, másodjára is.

–         Nem arról a Nastaséról beszélek, hanem az egykori teniszezőről, Ilie Nastaséról. Olyanokat mondott egyik este a Realitatea TV-ben, hogy kinyílt a bicska az asztalfiókban.

–         Miket?

–         Többek közt azt, hogy Tőkés Lászlót utasítsák ki Romániából, valamint előállt egy olyan ötlettel is, hogy Hargita és Kovászna megyékbe telepítsenek cigányokat, nagy számban, ezzel változtatva meg a két megye etnikai összetételét.

–         Érdekes. Eddig úgy tudtam, hogy a bokszolók szoktak elhülyülni vén korukra, nem a teniszezők.

–         S arról mi a véleménye, hogy Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a tavalyhoz hasonlóan ismét huszár hagyományőrzők élén, lóháton érkezett Kézdivásárhely főterére március tizenötödikén, az ünneplő tömeg közé?

–         Jól tette, a magyar lóra termett! De kíváncsi vagyok, hogy Pontáék vajon csak őt fogják kitiltani Romániából e miatt, vagy a lovat is? Vagy csak a lovat?

–         Majd elválik. Egyelőre „csak” négy magyar állampolgárt tiltottak ki egy évre az országból: a Jobbik két országgyűlési képviselőjét, Szávay Istvánt és Zagyva György Gyulát, továbbá Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg tagját és Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját.

–         De milyen szörnyűséget követtek el itt az ősi román földön, amivel kiérdemelték ezt a büntit?

–         A hivatalos indoklás szerint „szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik”.

–         Akkor viszont vagy tiltsák ki a Jobbik, illetve a Betyársereg és az Új Magyar Gárda minden tagját, vagy egyiküket se, mert ez így nem fair.

–         Jut is, marad is alapon cselekedtek: Victor Ponta szerint túlzás lett volna nagyszámú magyar állampolgár beutazását megtiltani, ugyanakkor azt sem tehették meg, hogy ne alkalmazzák a törvényt. De van az a mulatós „sztár”, a jó Laci betyár, ő sem jöhet ezután erdélyi falunapokra gajdolni?

–         Szerintem jöhet, a románok számára Tőkés a Laci betyár.

–         Lapozzunk; azt hallotta, hogy Dorin Florea szégyellné magát, ha magyar lenne?

–         Nem, de akkor én is szégyellném magam. Ezt mikor mondta?

–         Múlt héten nyilatkozta, hogy ezután semmilyen felvonulást nem fog engedélyezni a városban, mivel azok interetnikai konfliktust gerjeszthetnek, majd megfejelte azzal, hogy ha magyar lenne, „szégyellné magát” a Székely szabadság napján történtek miatt.

–         Szerintem annyi minden miatt szégyellhetné magát, fölösleges új apropókat keresnie.

–         Azt is mondta, hogy mostantól kezdve minden, a polgármesteri hivatalban kibocsátott iraton ez a szöveg szerepel majd: „Marosvásárhely a harmónia, és nem a konfliktusok városa”. Már ki is pattintottak egy kétnyelvű bannert a polgármesteri hivatal épületére, ezzel a szöveggel: „TIRGU MURES – ARMONIE, NU CONFLICT!” – MAROSVÁSÁRHELY – HARMÓNIA, NEM KONFLIKTUS!”.

–         Hihetetlen ez a pasas! Állandóan játssza a tolerancia-bajnokot, holott valójában ő kelti a legtöbb feszültséget a városban.

–         Hát ahhoz mit szól, hogy az RMDSZ megnevezte az államtitkár- és államtitkárhelyettes-jelöltjeit, akiket várhatóan jövő héten neveznek ki a kormányba? Az egészségügyi államtitkári poszt várományosa Vass Levente!

–         Azt szólom, hogy várjuk ki a vásárt a napjáig.

–         Csak nem bomlik fel a koalíció jövő hétig…

–         Vass Leventével kapcsolatban mondtam, hogy ne örömködjünk előre.

–         Miért ne?

–         Mivel két évvel korábban is már mindannyian polgármesterjelöltnek hittük, s aztán az utolsó pillanatban mást indítottak helyette.

–         Maga szerint Vass Levente le tudta volna győzni Floreát?

–         Nem valószínű. De valójában tökmindegy, ki a magyar jelölt: ameddig a vásárhelyi magyarok legalább tíz százaléka is mindig Floreára szavaz, addig sansztalan kiütni a székből.

–         Ezt honnan szedi?

–         Tudom, és kész.

–         De miért szavaznak rá?

–         Mert idióták!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 131

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.