Központ
2017. december 12. kedd, Gabriella
Derült
Ma
Derült
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős

Hacsek és Sajó

Központ május 8, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Szokott szelfiket készíteni?

–         Azt mivel isszák?

–         A szelfi egy olyan kép, amelyet az illető saját magáról készít, elsősorban azzal a céllal, hogy utána feltolja a Facebookra. Általában a keze is látszik rajta, hogy mindenki számára világossá váljék: annyira retardált, hogy még barátai sincsenek.

 

–         Vagyis, régiesen szólva: olcsó szórakozás hülyegyerekeknek.

–         Kábé igen. Na, lényeg a lényeg: már kezd is lassan kikopni a divatból, ugyanis megjelent a belfie, amelyen már nem az arcukat, hanem az ülepüket fotózzák. Főleg az olyan hírességek kultiválják egyelőre, akik elsősorban a farpofájukról híresek.

–         Tiszta szerencse, hogy csak mostanság találták ki, különben Picasso, Modigliani meg a többiek a trottyukat festették volna meg önarcképek helyett.

–         Sanszos. Apropó: tudja, miért imádta Picasso a francia Riviérát?

–         Na miért?

–         Mert baromi jól festett rövidnadrágban!

–         Marha! Továbbá azért is áldásos, hogy ezek a mai technológiák nem léteztek korábban, mert Michelangelo Dávid-szobra talán kevésbé jól sikerült volna, ha a mester nem márványból faragja ki, hanem egy olcsó 3D-s nyomtatóval készíti el.

–         Ja, viszont bizonyos esetekben előnyökkel járt volna; például a zsidók nem csámborognak negyven évig a sivatagban, ha van GPS-szük, és Mózes se kellett volna feldzsesszeljen a hegyre a tízparancsolatért a vén fejével, ráadásul kétszer, hanem átpattintották volna neki e-mailben vagy SMS-ben.

–         Arról már nem is beszélve, hogy Jézus mennyi időt megspórol, ha van Facebookja: nem kellett volna mind a tizenkét tanítványnak külön szólnia, hanem egyszerűen kiposztolta volna az üzenőfalaikra a „Ma este nyolckor vacsoracsata” szöveget.

–         S azt látta, hogy a PSD a „Büszkék vagyunk románságunkra!”, azaz a „Mandri ca suntem romani!” szlogennel EP-kampányol?

–         Na és, mi baja vele? Mindenki arra büszke, amire akar, lásd például a Gaypride-felvonulásokat.

–         Ezzel önmagában semmi, de azzal már van, hogy a kampányfotók fehérorosz és lengyel fotográfusok által készített képek, amelyeket a Shutterstock képadatbank-oldalról kaufoltak. Ergo úgy büszkék a románságukra, az ország szépségeire, a szárnyaló (valójában inkább szár-nyaló) mezőgazdaságukra satöbbi, hogy mindezt belarusz búzamezővel és lengyel szupermarketben vásárolgató polyák családdal illusztrálják.

–         Hát, ez már tényleg ciki.

–         Egy másik képen pedig, amelyen egy fehérorosz kombájn aratja a fehérorosz búzát a fehérorosz tücskök feje fölött egy fehérorosz szántóföldön, a „Romania, granarul Europei”, vagyis „Románia Európa magtára” felirat díszeleg.

–         Esetleg Európa raktára, vagy helyesebben szemétlerakata. De legalább erős a nemzeti érzelmük, és ez is valami: ameddig ők büszkék a semmire, addig mi, magyarok nem vagyunk büszkék semmire, pedig nekünk tényleg lenne mire, mások kell felhívják ránk a figyelmet.

–         Amennyiben?

–         A 9GAG internetes oldalon láttam egy összeállítást, amely egy autóbaleset kapcsán mutatja be igen részletesen és szemléletesen, fotókkal megspékelve, hogy mi mindent köszönhet a világ a magyaroknak. A súlyos sérültet azonnal kórházba szállító helikopterrel kezdik (amit tudvalevőleg Asbóth Oszkár talált fel), a mentők, illetve a hozzátartozók értesítéséhez nélkülözhetetlen telefonnal folytatják (Puskás Tivadar – telefonközpont), majd jön szépen sorban a többi: Szent-Györgyi Albert és a C-vitamin, Bíró László József és a golyóstoll (erdélyimagyarul piksz), Galamb József és a Ford T-modell, Bánki Donát és a karburátor, Kandó Kálmán és a villanymozdony..

–         Kandalló Kálmán és a cserépkályha…

–         Ökör! Szerepel még a listán Fonó Albert, a sugárhajtás egyik úttörője, a torlósugár-hajtómű feltalálója, aztán Jedlik Ányos dinamója..

–         Jedlik Ányosné dinamógatyája nem?

–         Kuss! Említik továbbá a számítógép atyját, Neumann Jánost, az Excel és Word programok megalkotóját, Simonyi Károlyt, valamint még egy rahedli más találmányt, amelyeket vagy teljes egészükben, vagy nagyrészt szintén nekünk köszönhetnek: a wolframizzót, a holográfiát, a kétcsövű látcsövet, a biodízelt, a plazmatévét, a transzformátort, a szódavizet, a hidrogénbombát, az atombombát..

–         Akkor ez egy amcsi szájt lehet, a japánok aligha köszöngetnék az utóbbit.

–         Az összeállítás végén a készítő felhívja a parasztok figyelmét, hogy legközelebb gondolkodjanak el, mielőtt Magyarországot egy ismeretlen, „kit-érdekel”-országnak nevezik.

–         Bizony, igen feltalálékony nép a magyar! De a románok találtak fel valamit?

–         Nemtom, de ha igen, akkor piszkosul titkos találmány lehet, mert még senki sem szerzett tudomást róla… Hát azt hallotta-e, mit mondott Victor Ponta múlt szombaton Szatmárnémetiben?

–         Engem az se érdekel, hogy Bukarestben miket mond az a kriptosovén árvízi hajós, izé, csónakos, a sarokig se lehet elmenni a szaván.

–         Pont ez az, mert végre kibújt az üszög a zsávrából! Részt vett valami Sambra Oilor elnevezésű, hagyományőrző bocskoros juhfesztiválon Szatmár megyében a hétvégén, ami után az alábbiak hagyták el villás nyelve rekesztékét: „Tizenkét év verejtékes munkájába került elérni azt, hogy ne RMDSZ-es polgármestere legyen Szatmárnémetinek és ne RMDSZ-es elnöke legyen Szatmár megyének, és hogy ezt elértünk, az az USL létrejöttének köszönhető”.

–         Jaj, hogy mérnék meg a belével a főuccát! De tudja, miben különbözik Marosvásárhely Szatmárnémetitől?

–         Na miben?

–         Abban, hogy itt az USL nem kellett verejtékezzen a város román kézre juttatásáért: megoldotta az RMDSZ önerőből!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 148

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.