Központ
2017. szeptember 23. szombat, Tekla, Líviusz
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ május 22, 2014 Kávé mellé

Hacsek és Sajó

–         Jó napot, Sajókám! Miért ilyen búval burkolt?

–         Azt álmodtam az éjjel, hogy egy fantasztikusan finom sört ittam, amilyet eddig még soha.

–         És?

–         És az istennek se tudok visszaemlékezni a márkájára.

–         Ökör! Legalább álmában pihentethetné egy kicsit a máját, mert napközben többet dolgozik, mint Kunta Kinte a Gyökerekben.

 

–         Nem is igaz, sokszor hetekig nem iszom egy kortyot sem, amikor sok a munkám.

–         Mese.

–         Jó na, nem hetekig, hanem napokig, viszont heteknek tűnnek. Apropó: várja a foci vébét? Három hét múlva kezdődik.

–         Naná!

–         Hol szokta nézni a meccseket?

–         Többnyire itt, a kocsmában, de most kénytelen leszek éjjeli bárokat is felkeresni, mivel az időeltolódás miatt éjszaka is lesznek meccsek a csoportselejtezőkben.

–         Nem úgy értem, hanem hogy melyik adón?

–         Természetesen az M1-en.

–         Akkor van egy rossz hírem: a mostohaanya-országon kívüli magyarok meg lesznek lőve.

–         Miért?

–         Mert az M1 képernyője pont úgy el fog sötétülni a mérkőzések ideje alatt, ahogy a téli olimpia közvetítése alkalmával is, ugyanis az MTVA által a Sportfive International-lel kötött szerződés – amely szigorúan az országhatárokon belülre korlátozza a sugárzási jogokat – 2016-ig érvényes.

–         Jaj, hogy szívják ki a libából a gyepet! Ez komoly?

–         Sajnos igen, legalábbis most még ez a helyzet, és nem túl sanszos, hogy megváltozzon. S ahhoz mit szól, hogy a svájciak – a cégek versenyképességét és a munkahelyeik biztonságát féltve – népszavazáson utasították el a havi 15 000 lejnek megfelelő minimálbért?

–         Jó ilyesmit hallani itt, ahol a minimálbér még a 900 lejt se éri el. Ezek szerint igaz a mondás, mely szerint akkora ott a jólét, hogy ha valaki elszellenti magát az utcasarkon, rózsabokor nő a helyén.

–         Hát arról értesült-e, hogy az a hajas képviselő, Remus Cernea meghívta Kolbász kisasszonyt, alias Conchita Wurstot Bukarestbe? Tudja, az Eurovízió-győztest, aki örömében hirtelen azt se tudta a színpadon, fiú-e vagy lány.

–         Egy interjúban pedig állítólag azt mondta, hogy akik nem tartják elég nőiesnek, azok bekaphatják a kolbászát, csak nem ilyen szépen. De mire fel hívta meg az a selyemtarzan, csárogni?

–         Nem. Június elején lesz a bukaresti ferdemenet, izé, melegfelvonulás, arra. Illetve már nem csak egy sima felvonulás: elnevezték Bucharest Pride-nak, és idéntől nem egy napot, hanem egy teljes hetet fog tartani! Sőt, még azt is javasolta a Kormánynak és a Parlamentnek Cernea, hogy a felvonulások idejére tűzzek ki a szivárványszínű zászlót, amely már 1970 óta a meleg és leszbikus büszkeség szimbóluma.

–         Akkor mégse kincs van a szivárvány tövében, hanem valami egészen más? Szerintem még a meleglobogót is szívesebben kitűzik, mint a székely zászlót.

–         Lapozzunk; képzelje, egy közvélemény-kutatás eredménye szerint Ceausescu nyerné az őszi elnökválasztást! A válaszadók 69 százaléka mondta azt, hogy rosszabbul él, mint 1989 előtt, és csaknem ugyanennyien (66%) meg vannak győződve arról, hogy az emberek ma is megválasztanák Ceausescut államfőnek. Arra a kérdésre, hogy ők maguk megszavaznák-e, ugyanannyian válaszoltak igennel, mint nemmel.

–         Hát, a leendő jelölteket tekintve ezen egyáltalán nincs mit csodálkozni, de én Elena Udreára fogok szavazni, ha indul.

–         Miért?

–         Mert egy ilyen ország, ahol Traian Basescu tíz évig lehetett elnök, Emil Boc és Victor Ponta pedig évekig miniszterelnök, simán megérdemelné Elena Udreát elnöknek, vagy akár Elena Basescut is.

–         Az utóbbira én is szívesen szavaznék. Képzelje, milyen jól szórakoznánk minden elnöki beszéd alkalmával, hiszen egy minimálisan bővített mondatot is képtelen helyesen elgagyogni.

–         Én az Adevarul hírportál friss felmérését olvastam, amely szerint Pontának van a legnagyobb esélye arra, hogy Románia következő elnöke legyen, a jobboldalon pedig két lehetséges jelölt, Klaus Johannis nagyszebeni polgármester és Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök reménykedhet abban, hogy legyőzheti Pontát a második fordulóban.

–         A liberálisok nem Crin Antonescut indítják?

–         Még nem tudni, de valszeg nem, mert az elemzők szerint Johannis esélyesebb, Liliomfi még tíz százalékot se kapna az első körben.

–         Ez még odébb van, most mindenki az EP-választásokra gyúr. Elfárad szavazni vasárnap?

–         Ha esik az eső, akkor lehet, különben megyek pecázni.

–         Nem különösebben érdekli ezek szerint. Mit gondol, bejut az RMDSZ?

–         A felmérések alapján meglesz az öt százalékuk, múlt héten is 5,7% körül levitáltak, de már mondtam, hogy az RMDSZ-t nagyon nehéz mérni, ezért a szereplése mindig olyan kiszámíthatatlan, mint szitakötő röpte a bivalyfingban.

–         De gyönyörű hasonlatai vannak! Nem tudja véletlenül, Borbély László összehaverkedett mostanában Orbán Viktorral?

–         Nem tudok róla, sőt, tudtommal sose voltak valami nagy cimbik. De miért kérdi?

–         A hétvégi mazochista félórámban az Erdély TV-re kapcsoltam, ahol épp választási műsor ment, és egy kampányrendezvényen Borbély több ízben is a „Hölgyeim és uraim, kedves barátaim!”-formulával szólt az egybegyűjtöttekhez, ami köztudomásúlag az Orbán-retorika egyik védjegye.

–         Dakota közmondásokat is tolt?

–         Nem, arról a marhaságról már Orbánt is leszoktatták. De a beszélye végén vicckedett egy kicsit: azt mondta, hogy „Lesz autonómiánk…, és tudják, hogy miért lesz? Mert megérdemeljük!”.

–         Na látja, pont ezért érdekképvisel bennünket az RMDSZ immár huszonöt éve: mert megérdemeljük!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 119

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.