Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Hány évesen érdemes gyereket vállalni? Egy kutatás adhatja meg a választ

Központ augusztus 11, 2015 Kávé mellé

Egy holland kutatás felhasználva a megtermékenyítéssel kapcsolatos statisztikákat, egy számítógépes modellel életkorokat adott meg a gyerekvállalás legkésőbbi idejeként.

gyerekvallal

Mivel az életben rengeteg mindennek jól kell működnie, hogy egy pár nyugodtan merjen gyereeket vállalni, sokan halogatják a családalapítást. Nem mindegy, hogy ezt meddig teszik, erre világít rá az a holland kutatás, amely a gyerekvállalással kapcsolatos statisztikákat felhasználva egy számítógépes modellt alkalmazott. Figyelembe véve, hogy egy pár hány gyereket szeretne életében és mennyire hajlandó a mesterséges megtermékenyítésre, különböző életkorokat határoztak meg, amelyek megmondják: legkésőbb mikor kell szülnie a nőnek.

Aki legalább 90 százalékos eséllyel szeretne megtermékenyülni, méghozzá természetes módon, annak legkésőbb 32 éves koráig vannak a legjobb esélyei, aki viszont mesterséges megtermékenyításre kényszerül, 27 éves korig szinte biztosan gyereket tud szülni. Ha egy nő elfogadja a kisebb esélyt a megtermékenyülésre, akkor ezeket az életkorokat körülbelül 10 évvel ki lehet tolni.

Ha egy pár 1 gyereket szeretne, akkor a nőnek 37 éves koráig is 75 százalék esélye van a természetes megtermékenyülésre, ha 2 gyereket akarnak, akkor  34, 3 gyerek esetében pedig 31 éves korig marad meg a 75 százalékos esély a terv megvalósítására.

Akik vállalják a mesterséges megtermékenyítést, azok esetében egy gyereknél 39, két gyereknél 35, három gyerek vállalása esetén pedig 33 év az ideális korhatár, eddig van meg a 75 százalékos esély annyi gyerekre, amennyit szeretnének.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 504

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.