Központ
2020. február 18. kedd, Bernadett

Hatmillió Facebook-használó adata szivároghatott ki

Központ június 22, 2013 Kávé mellé

Hatmillió Facebook-használó adata szivároghatott ki

Jelentős biztonsági incidenst jelentett péntek éjszaka a Facebook: egy hiba következtében 6 millió felhasználó személyes adata szivárgott ki – számolt be a hvg.hu. 

 

A Facebook már régóta üzemeltet egy olyan szolgáltatást, amelynek igénybe vételével letölthetjük saját facebookos tevékenységünk archívumát. Az eszköz azonban hibás volt, és a közösségi oldal bejelentése szerint ez azt eredményezte, hogy 6 millió felhasználó (nem feltétlen publikus) email címe és telefonszáma került nyilvánosságra. A nyilvánosság alatt nem egy központi letöltőhelyről való elérhetőségre kell gondolni, az adatok úgy kerültek ki, hogy amikor a felhasználó saját tartalmait szerette volna letölteni, sokszor más emberek személyes adatai is belekerültek a letölthető adatbázisba. 

A Facebook eddig nem kapott felhasználói észrevételt az illetéktelen kezekbe került adatok miatt. Magát egy hibát egy felhasználó jelentette nekik, de a professzionálisabb fajtából – a Facebook, akárcsak a Microsoft, pénzt fizet mindenkinek, aki biztonsági rést talál a szolgáltatásban. 

A hibát azóta kijavították, így az archívumletöltő funkció újra használható.

Forrás: hvg.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 246

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.