Központ
2019. december 14. szombat, Szilárda

Hogyan fest majd 2063 konyhája?

Központ október 12, 2013 Kávé mellé

Hogyan fest majd 2063 konyhája?

Ehető falak, 3 dimenziós nyomtató az ételekhez, tenyérszkennelő műszer csak néhány azon elemek közül, melyek a jövő gasztronómiáját jellemzik.

 

2063 konyhája igazán forradalmias lesz. Segít majd bennünket abban, hogy tovább éljünk, élelmiszereket ajánl majd ahhoz, hogy naponta helyesen táplálkozzunk, meggátol bennünket abban, hogy az étkezések között is rágcsáljunk – állítják a „2063 Dining” projekt kezdeményezői.

A német Miele konyhai termékekre szakosodott vállalat partneri kapcsolatot létesített a londoni dizájn-fesztivál szervezőivel, és felkérte Ben Spalding szakácsmestert, segítsen megvalósítani a „2063 Dining” projektet, ami rálátást nyújt majd az emberek főzési szokásaira, 50 éves távlatban.

A tervek szerint, az egészségi állapotot szemmel tartó kütyük állandó elemei lesznek a jövő konyhájának, azonnali gyógyszeres segítséget nyújtva a család valamennyi tagjának vészhelyzet esetén.

Az eszközök nemcsak abban válnak hasznára a lakóknak, hogy jelzik a maximálisan bevitt kalóriamennyiséget naponta, hanem hasznos információkkal is szolgálnak a szervezetben felhalmozott zsírok koncentrációjáról, a szívritmusról, koleszterin szintről, és egyénre szabott étrendet is ajánl a fizikai jólét és egészség érdekében.

A szakácskönyveket holografikus képek váltják fel, melyek 3 dimenzióban vetítik ki a receptet, melyet néhány éve még a nagyi szakácskönyvében böngészhettünk.

A jövő konyhájának további alkotóelemei a fény- és hangérzékelők lesznek, melyek annak függvényében aktiválódnak, hogy mire használják éppen a helyiséget. Például, amikor a gyerekek a házi feladatukat oldják, a konyhából sárga fény és halk zene árad, a koncentrálóképesség növelése érdekében.

A konyha a lehető legtermészetesebbek lesznek: biztosítják a megfelelő víztartalékot és oxigénszintet a lakásban, mi több, friss zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket termesztenek, a számukra speciálisan megalkotott „zsebecskékben”.

És ha ez még nem lenne elég, Morgaine Gaye, gasztronómiai jövendőmondó úgy nyilatkozott, a jövőben az emberek bogarakkal fognak táplálkozni. „Amennyiben a hústartalékok az elkövetkező években jelentősen csökkennek majd, máshol kell keresnünk a létfontosságú fehérjéket. Ez azt jelenti, csimaszokból készített fasírt és bogaras burrito kerül nemsokára az asztalra.”

Forrás: filantropikum.com

Share Button
Ennyien olvasták: 280

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.