Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Illegális takarítónője miatt mondott le a brit bevándorlásügyi miniszter

Központ február 9, 2014 Kávé mellé

Illegális takarítónője miatt mondott le a brit bevándorlásügyi miniszter

Mark Harper azután mondott le, hogy felfedezte: külföldi takarítónője hamis papírokkal, illegálisan dolgozik az országban.

 

 

Az eset kínos lehet a David Cameron vezette konzervatív kormánynak, amely elkötelezte magát a bevándorlók számának csökkentése és a szabályozás szigorítása mellett. A kormányfőhöz intézett lemondólevelében Harper biztosította a miniszterelnököt, hogy az asszony bemutatta a munkavállaláshoz szükséges dokumentumokat, mielőtt 2007-ben takarítónőként elszegődött hozzá.

 

 Amikor Harper év elején újra iratai bemutatására kérte alkalmazottait, rájött, hogy a takarítónő papírjai hamisak. “Még akkor is, ha egész idő alatt törvényesen jártam el, úgy vélem, hogy bevándorlási miniszterként és a szabályozás szigorítására irányuló törvényjavaslat benyújtójaként magasabb elvárásokat kell támasztanom magammal, mint másokkal szemben” – indokolta döntését Harper.

A kormányfő sajnálattal vette tudomásul, de elfogadta Harper lemondását, amelyet tiszteletre méltó döntésnek nevezett. A 2012-ben kinevezett tárcavezető elnézést kért Cameron kormányától “az okozott kellemetlenségek” miatt. Nagy-Britanniában – főleg a román és a bolgár állampolgárokkal szembeni korlátozások lejártával és az idei európai parlamenti, illetve a jövő tavaszi brit parlamenti választások közeledtével – egyre fajsúlyosabb belpolitikai vitatémává válik a bevándorlás szabályozása. A brit kormány máris több ponton szigorította a külföldi EU-munkavállalók szociális ellátásának szabályait.

 forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 278

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.