Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Derült
Ma
Derült
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Ilyen időnk lesz év végéig

Központ december 17, 2013 Kávé mellé

Ilyen időnk lesz év végéig

Az Országos Meteorológiai Intézet elkészítette a december 17. és december 29. közötti időszak előrejelzését. A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) megfigyelései alapján a meteorológusok összeállították a következő két hét időjárás-jelentését.

 

Erdélyben a nappali csúcsértékek pozitívak lesznek ebben az időszakban. December 19-ig 4 Celsius fokig melegszik a levegő hőmérséklete, majd 25-re 1 Celsius fokra hűl, aztán december 29-ig 2 és 4 Celsius fokos maximumokra számíthatunk. 

A minimumok átlagosan -3 Celsius fok körül alakulnak, míg a leghidegebb éjszakán (december 20) -7 Celsius fok lehetséges. 

Gyenge, vegyes csapadék várható. A helyenként előforduló gyenge havas eső, havazás főként az időszak második felében valószínű. 

A hegyvidéken is érezhetően felmelegszik az idő, így a nappali csúcsérték 4 Celsius fok körül várható december 19, 20-án, a minimumok pedig -4 Celsius fok körül. 

December 21-től az időszak végéig kissé alacsonyabb értékek valószínűek, így napközben -1 és 2, éjszaka -6 és -3 Celsius fokot mutatnak a hőmérők.

December 24-ig nem várható csapadék, később pedig, a felmelegedésnek köszönhetően helyenként gyenge havas eső, havazás jelentkezhet, sőt akár esőzés is az alacsonyabban fekvő területeken. 

forrás: manna.ro, mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 222

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.