Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Isten bekacsint a Mátrixba-Úgy néz ki, hogy az ateisták végleg lehúzhatják a rolót!

Központ július 12, 2012 Kávé mellé

kep47Isten bekacsint a Mátrixba-Úgy néz ki, hogy az ateisták végleg lehúzhatják a rolót!

Megvan a kísérleti fizika Grál lovagja, a Higgs-bozon, az isteni részecske! Amit a jó öreg Peter Higgs ötven éve teoretikusan emleget, most előkerült. Csak azt a vacak Nobel-díját dugdossák még mindig valahol a fjordok között. Akadémikus uraim, egy csomó anyagban rekedt, ateista bohóc kapott már a dinamitos domborműből, robbantsatok már egyet a mirelit készletből Higgsnek is!

 

Nem vagyunk hát egyedül, és nem a vak véletlen szült minket az ős káoszból, megfontolt, isteni döntés hozott létre és táplál. Üdvözlök mindenkit a Mátrixban!

Mivel a fizikához mindössze annyi közöm van, retrós szlenggel élve, mint tyúknak a lórácshoz, nem feszegetném hát a bozonok nemi identitását és jóképűségét, megelégszem annyival, hogy eme részecskék adják a kakaót minden egyéb világunkat alakító icinyke-picinyke részecskének. Ők meg közvetlenül a Főnöktől kapják a csokoládét. Ilyen egyszerű ez.

Persze Isten totális voltának bizonyítása még csak a kezdet, de egyáltalán, kell-e ezt bizonyítani? Változtatna ez erkölcsi alapállásunkon? No, és kinek kell ezt minduntalan bizonyítani, mióta betévedtünk a tudatra ébredés mókuskerekébe? A klerikális megmondó-embereknek, a bigott legenda-gyártóknak, a félelmeinkből ezer meg ezer évek óta hasznot húzóknak? Nem elég csak végigdőlni egy árnyékos fa alatt, és egyszerű mezei logikával elmélázni azon, hogy semmiből nem lehet semmi, és érezni magunkban a végtelenség és időtlenség mámorító késztetését, hogy néha felülemelkedve kisded pitiánerségeinken, azt képzeljük, szárnyalunk a Teremtéssel?

Kedvenc Mátrixon túli ideológusom, Seth szerint Isten egy végtelenített piramishoz hasonlatos, aki maga is állandó változástól késztetve alakul, aki sosem született, így sosem halhat meg, és a számunkra teremtett világban sosem lesz kézzel fogható anyagi mivoltában, mégis részünk és társunk minden rezdülésünkben. Velünk együtt tanul, okul és változik, mert csak ezek a követelmények tarthatják állandó rezgésben azt az Energiát, amit ural, és ami uralja Őt. Mindent a kölcsönhatás tart fenn, aminek ugyan e világi létben számos hátrányát is nyögjük, mégis ez az alapja, a léte az Összetartozó Erőnek.

Ha mégis minden ezoterikus téved, és ez a Mátrix csak önző kíváncsiságból, esetleg szórakozásból készült, akkor is megköszönhetjük, hogy mindez eszébe jutott a Teremtésnek. Mert a digitális porszem isteni szélben szállhat, amiben egy sosemvolt pillanatban létezőnek érezheti magát. A játék felnőtt, Yoda fejet hajt Lukács Gyuri bácsi előtt.

És ha belegondolunk, hogy ezen a digitális égen néha megnyílik egy pici ablak és ránk kacsint Isten, hát mosolyogjunk vissza. Mert a fenébe is, abban a pillanatban minden megtörténhetőnek tűnik, még az is, hogy hétvégén ötösünk lesz a lottón, kigyógyulunk a rákból, jóllaknak az éhezők, a gyerekünket felveszik az egyetemre, etc.

Forrás: origo.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 394

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.