Központ
2020. július 10. péntek, Amália

Itt a vaginális hangszóró

Központ január 5, 2016 Kávé mellé

Zene a magzatnak

Az már eléggé egyértelmű az orvosok számára, hogy a magzatokra igen jó hatással van, ha az anyjuk már a méhben zenét játszik nekik, hiszen a hangok fontos agyi kapcsolódások kialakulását segíthetik. E téren történt forradalmi – és kissé bizarr – előrelépés a hangszórót a hasra technika helyett.

babypod

A BabyPod spanyol tudósok kutatásai alapján készült el, akik abból indultak ki, hogy zenét hallgattatni a magzattal igen jó hatással van arra. Viszont ugye milyen rossz az, amikor, a hivatalos sajtóanyag szavaival élve: “nem tudsz kihallgatni egy beszélgetést a szomszéd szobából, mert elválaszt tőlük egy fal?” Állításuk szerint ilyen érzés a fejlődésben lévő gyermek számára az, hogy az anyja teste az ő és a zene útjába áll. “Ha egy hangszórót helyezünk a vaginába, akkor eltűnik a hasfal okozta akadály, a bébi pedig szinte olyan tisztasággal hallhatja a hangokat, mint ahogyan azok elhangzanak” – folytatódik a közlemény.

Tudósok ráadásul azt is kiderítették, hogy a terhesség végső stádiumában már bőven elkezdődik az agy információgyűjtése és a magzatok akár már reagálni is tudnak arra, hogy tetszik-e nekik a játszott zene, vagy sem – mégpedig a szájuk nyitogatásával. A BabyPod egyébként 3.5-ös jackkel rendelkezik, vagyis körülbelül mindenhez hozzá lehet csatlakoztatni.

Forrás: recorderblog.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 595

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.