Kávé mellé

Itt az applikáció, amivel ismerkedhetsz Marosvásárhelyen

Új alkalmazást fejlesztett egy marosvásárhelyi informatikus, amelyet a hétvégén mutatnak be a nagyközönség számára. A Singlle nevet viselő applikáció célja, hogy egy helyiségen belül megkönnyítse az ismerkedést, és szorgalmazza az azt követő interakciót.

A projektet február 18-án a marosvásárhelyi Rotaract Club Téka által szervezett buli részeként mutatják be. A szervezet célja, hogy a helyi pályakezdő informatikusokat felkarolják és ismertessék munkájukat. „A helyi IT-tech piac egyre inkább fellendülő pályán van, főleg az IT-cégeknek köszönhetően, akik számos munkahelyet kínálnak a fiataloknak.  Ez pozitív fejlemény, azonban a pályakezdők elsősorban a cégek számára előállított végtermékre koncentrálnak, kevés esetben adódik lehetőségük, hogy saját alkalmazást fejlesszenek. E célból született meg az ötlet, hogy egy buli keretén belül a fiatalok ki is próbálhassák az új találmányt, kapcsolatba kerüljenek a fejlesztővel és szórakozzanak is” – véli az egyesület sajtósa.

Az alkalmazás kiötlője és fejlesztője Szabó Zsombor informatikus, aki 2008 óta foglalkozik applikációk készítésével, és eddig két térképes alkalmazást is készített. „2015 augusztusától kezdtem el dolgozni a #Near iOS app-on. Majd 2016 januárjában ez meg is jelent. Ebből használtam fel pár kódrészletet a Singlle-hez. Az alkalmazás iOS app-nak 2016. január végén fogtam neki, és szeptember 12-én jelent meg az Apple App Store-on. Jelenleg a Singlle app Android verzióján dolgozom teljes gőzzel, és a bulira már Andorid alapon is használható lesz. Óriási a konkurencia az ilyen jellegű alkalmazások terén, ennek ellenére úgy gondolom, hogy sikeres lesz a rendezvény” – nyilatkozta Szabó Zsombor.

Szabó Zsombor

Az alkalmazás Bluetooth-tal működik, és a Facebook alapján segít beazonosítani a velünk egy helyiségben tartózkodó személyeket, akik ezáltal kapcsolatba is léphetnek egymással. Célja, hogy megkönnyítse az ismerkedést, és szorgalmazza az azt követő interakciót.

A bemutató buli, amely február 18-án, szombaton, este 10 órától a Gokart-pályán lesz, mindenki számára nyitott.

[youtube id=”naKvmmVCaq0″ width=”620″ height=”360″]

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.