Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Jórészt felhős
Kedd
Jórészt felhős
Eső
Szerda
Eső
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Itt az applikáció, amivel ismerkedhetsz Marosvásárhelyen

Pál Piroska február 16, 2017 Kávé mellé

Új alkalmazást fejlesztett egy marosvásárhelyi informatikus, amelyet a hétvégén mutatnak be a nagyközönség számára. A Singlle nevet viselő applikáció célja, hogy egy helyiségen belül megkönnyítse az ismerkedést, és szorgalmazza az azt követő interakciót.

A projektet február 18-án a marosvásárhelyi Rotaract Club Téka által szervezett buli részeként mutatják be. A szervezet célja, hogy a helyi pályakezdő informatikusokat felkarolják és ismertessék munkájukat. „A helyi IT-tech piac egyre inkább fellendülő pályán van, főleg az IT-cégeknek köszönhetően, akik számos munkahelyet kínálnak a fiataloknak.  Ez pozitív fejlemény, azonban a pályakezdők elsősorban a cégek számára előállított végtermékre koncentrálnak, kevés esetben adódik lehetőségük, hogy saját alkalmazást fejlesszenek. E célból született meg az ötlet, hogy egy buli keretén belül a fiatalok ki is próbálhassák az új találmányt, kapcsolatba kerüljenek a fejlesztővel és szórakozzanak is” – véli az egyesület sajtósa.

Az alkalmazás kiötlője és fejlesztője Szabó Zsombor informatikus, aki 2008 óta foglalkozik applikációk készítésével, és eddig két térképes alkalmazást is készített. „2015 augusztusától kezdtem el dolgozni a #Near iOS app-on. Majd 2016 januárjában ez meg is jelent. Ebből használtam fel pár kódrészletet a Singlle-hez. Az alkalmazás iOS app-nak 2016. január végén fogtam neki, és szeptember 12-én jelent meg az Apple App Store-on. Jelenleg a Singlle app Android verzióján dolgozom teljes gőzzel, és a bulira már Andorid alapon is használható lesz. Óriási a konkurencia az ilyen jellegű alkalmazások terén, ennek ellenére úgy gondolom, hogy sikeres lesz a rendezvény” – nyilatkozta Szabó Zsombor.

Szabó Zsombor

Az alkalmazás Bluetooth-tal működik, és a Facebook alapján segít beazonosítani a velünk egy helyiségben tartózkodó személyeket, akik ezáltal kapcsolatba is léphetnek egymással. Célja, hogy megkönnyítse az ismerkedést, és szorgalmazza az azt követő interakciót.

A bemutató buli, amely február 18-án, szombaton, este 10 órától a Gokart-pályán lesz, mindenki számára nyitott.

Share Button
Ennyien olvasták: 1139

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.