Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Jön a melegfront

Központ január 14, 2013 Kávé mellé

Jön a melegfront

A következő napokban melegfronti hatásra számítsanak a frontra érzékenyek.

Hétfőn felmelegedés kezdődik térségünkben, főleg az ország nyugati részén, valamint a hegy és dombvidéken érezhetjük majd. Estére egész Románia területén melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál. Délen és keleten ködképződés és hószállingózás lehetséges. Máshol változékony égboltra, és a reggeli, esti órákban helyenként ködképződésre számíthatunk.
 

 

A Bánátban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Olténiában és Erdélyben helyenként főleg esőzések alakulnak ki. A hegyvidéken vegyes csapadék várható. A szélmozgás a hegyekben és nyugaton erősödik meg. 

A nappali csúcsérték -6 (Moldova északi része) és 9 (nyugaton) Celsius fok körül, míg a legalacsonyabb értékek -10 és 6 Celsius fok körül alakulnak. 

Kedden tovább melegszik a levegő hőmérséklete, így az évszakhoz képest melegebb lesz. A nappali csúcsérték 1 és 11, míg a legalacsonyabbak -4 és 6 Celsius fok körül alakulnak. 

Többnyire borult lesz az égbolt az ország szinte egész területén. Helyenként esni fog a Bánátban, a Körösök vidékén, Máramarosban, estétől kezdődően pedig Olténiában és Erdélyben. Délen és keleten ködképződés és gyenge esőzések várhatók, míg a hegyvidéken vegyes csapadék. A szélmozgás csak a Bánátban és a hegyvidéken élénkül meg.

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 396

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.